Ve UEFA resmen açıkladı.. Biletler satışta

03.05.2021 - 18:32 | Son Güncellenme: 03.05.2021 - 18:44

UEFA, 26 Mayıs’ta Gdansk’ta oynanacak Avrupa Ligi final maçını 9 bin 500 taraftarın izleyeceğini açıklarken, biletleri de satışa sundu. İşte detaylar…

Ve UEFA resmen açıkladı.. Biletler satışta

AJANSSPOR-DIŞ HABER

 

UEFA, 26 Mayıs'ta Polonya'nın Gdansk kentinde yapılacak Avrupa Ligi final biletlerini satışa çıkardı. Final maçında stadyum kapasitesinin dörtte biri olan 9 bin 500 kişiye izin verilecek. Biletler cuma günü Türkiye saati ile 16.00'ya kadar alınabilecek.

 

UEFA 2 bin bilet satacak

UEFA'dan yapılan açıklamada 2000 biletin satışa çıkarıldığı vurgulandı ve taraftarların kişi başı en fazla iki bilet alabilecekleri belirtildi. Açıklamada, "Başvuru sırasının önemli değil. Her başvuru eşit kabul edilecek. Başvuru süresi bittikten sonra bittikten sonra maça gidecekler 14 Mayıs'a kadar e-mail yoluyla bilgilendirilecek" denildi. Yerel yetkililer, finale gelecek taraftar sayısında indirime giderse, UEFA biletin ücretini geri ödemeyi de taahhüt etti.

 

Kaç bilet var?

Polonyalı yetkililer, maçı 9 bin 500 kişinin izleyeceğini belirtti. Finalistlere takım başı 2000 bilet ayrılırken, UEFA 2000 bileti satışa çıkardı.  Kalan biletler yerel organizasyon komitesine, UEFA'ya ve ulusal derneklere, ticari ortaklara ve yayıncılara tahsis edildi.

 

COVID-19 kısıtlamaları ne olacak?

Polonya dışından seyahat eden taraftarlar, final sırasında yürürlükte olacak sınır giriş kısıtlamalarına uymak zorunda kalacak. Bilet sahiplerine muafiyet tanınmayacak. Stadyuma erişim,  yerel makamlar tarafından onaylanacak. Finale geleceklerden aşı belgesi veya negatif bir COVID-19 test sonucu istenecek.

 

Hangi takımlar var?

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final maçları geçen hafta yapılmıştı. Manchester United, kendi sahasında Roma'yı 6-2 mağlup ederken Villarreal de Arsenal'i 2-1 yenmişti. Bu perşembe yapılacak karşılaşmaların ardından finalistler belli olacak.

Senin için hazırladığımız haberler