4. Süper Lig maçına çıkan Vedat Karakuş Mert Günok'u gölgede bıraktı

Akın Ungan
27.09.2023 - 22:08 | Son Güncellenme: 27.09.2023 - 22:13

Adana Demirspor-Beşiktaş maçı öncesi gözler Vedat Karakuş'taydı. 4. kez bir lig maçına çıkan Karakuş maçın kaderini etkileyen hatalar yapmazken Beşiktaş'ın milli kalecisi Mert Günok 2 hatalı gol yedi.

4. Süper Lig maçına çıkan Vedat Karakuş Mert Günok'u gölgede bıraktı

AJANSSPOR HABER

Adana Demirspor, Beşiktaş maçına çok sayıda eksikle çıktı. Bunların başında da kaleci geldi. Takımın as kalecisi Ertaç Özbir, Kasımpaşa maçında kırmızı kart gördüğü ve ikinci kaleci Shahrudin Mahammadaliyev de maçın ertelenmesinden sonra transfer edildiği için forma giyme şahsını yitirdi.

Sadece üç Süper Ligi'ne çıkmıştı

Teknik direktör Patrick Kluivert, Beşiktaş maçına dördüncü kalecisi olan ve geçmişte sadece üçü Süper Lig maçı olmak üzere toplam 31 maçta forma giyen Vedat Karakuş ile çıktı. Maç öncesi futbol kamuoyu Vedat Karakuş'un göstereceği performansı merak ediyordu. 

Skor 4-0 olduktan sonra Vedat Karakuş, tecrübesizlikten ötürü Aboubakar'dan hatalı bir gol yedi ama bu sonuca etki eden bir sonuç yaratmadı. Rachica'nın golündeyse yapacağı çok fazla bir şey yoktu.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'a Mert Günok'tan kötü haber! Sahayı terk etti...
Habere Git

Hatalar milli kaleci Mert'ten geldi

Genel kanı Demirspor'daki kaleci krizinin Beşiktaş'ın lehine olacağıydı. Ancak sahadaki oyun hiç de öyle gelişmedi. Aksine maçın kaderine etki eden hataları yapan Beşiktaş'ın milli kalecisi Mert Günok oldu. Geçen sezondan bu yana birçok maçta yıldızlaşan ve böylece yeniden A Milli Takım'a yükselen Günok, Adana'da kötü bir gece geçirdi.

Birbirinin kopyası goller yedi

Mert Günok, ceza sahası dışından Belhanda ve Niang'ın ayağından adeta kopya goller yedi. Pozisyon hatası yapan Günok'un performansı Siyah-Beyazlı taraftarları büyük hayal kırıklığına uğrattı.

Günok sahada 29 dakika kalabildi

Mert Günok'un performans düşüklüğünde sakatlık etkisi olduğu da ortaya çıktı. Sol dizinde ağrılar olduğu halde maça çıkan Günok, 29. dakikada yerini, uzun süredir forma giyemeyen Ersin Destanoğlu'na bıraktı.

İlgini Çekebilir
Adana Demirspor çözümü genç kalecilerle buldu
Habere Git

Mert Günok maça sakat sakat çıktı

Edinilen bilgiye göre Mert Günok, UEFA Konferans Ligi'ndeki Club Brugge ve Trendyol Süper Lig'deki Kayserispor maçlarına da sol dizinde ağrılar olduğu halde çıktı. Hem Brugge hem Kayseri maçında çok kritik kurtarışlar yaparak alınan puanlara doğrudan etki eden Mert Günok, Adana Demirspor deplasmanında bu kez aynı etkiyi yapamadı. Ağrılarının artması performansını olumsuz etkiledi ve maçı da tamamlayamadı.

Senin için hazırladığımız haberler