Vedat Muriç, Lazio'ya nasıl gitti, perde arkasında neler yaşandı?

17.09.2020 - 10:20 | Son Güncellenme: 17.09.2020 - 10:34

Kosovalı golcü Vedat Muriç, Fenerbahçe'den İtalyan ekibi Lazio'ya transfer oldu. Transferin perde arkasında neler yaşandı? Fenerbahçe, transfer sürecini nasıl yönetti? İşte detaylar...

Vedat Muriç, Lazio'ya nasıl gitti, perde arkasında neler yaşandı?

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe’de Vedat Muriç Lazio’ya resmen transfer olurken kulübe para kazandırarak İtalya’nın yolunu tuttu. Sarı lacivertliler 17.5 milyon Euro net bonservis bedeli artı Lazio’nun sportif başarılarına bağlı olarak 2.5 milyon Euro bonus ve bir sonraki satıştan yüzde 5 pay alacak. Peki, transfer süreci nasıl ilerledi? Perde arkasında neler yaşandı? İşte tüm detaylarıyla transferin hikâyesi...

İngiltere'den Vedat Muriç'e teklif

Uzun süren Vedat Muriç’in transfer hikâyesine Ajansspor ulaştı. Kosovalı forvet için pandemi döneminde ilk temasa o dönem Championship’te oynayan West Bromwich Albion geçti. İngiliz kulübü yetkilileri Vedat Muriç’in menajerini arayarak Premier Lig'e çıkacaklarından emin olduklarını ve görüşmek istediklerini iletti. Gelen bu teklifi 26 yaşındaki oyuncunun menajeri sarı-lacivertli kulübe bildirdi.

Pandemi süreci ve belirsizlikler transferi geri plana düşürdü

West Bromwich Albion’un Vedat Muriç için tek artısı Premier Lig’e çıkması halinde orada oynayacak olmasıydı. Pandemi sürecinde yaşanan belirsizlikler ve sürecin uzaması bu transferin geri plana düşmesine neden oldu.

Vedat'a ilgi arttı, Lazio ile Fenerbahçe görüştü

Pandemi sürecinden sonra Avrupa’da ve Türkiye’de liglerin başlamasıyla Vedat Muriç’e olan ilgi arttı. Lazio Ceo’su İgli Tare, 26 yaşındaki golcü için menajeri ile temasa geçti. Menajeri Haluk Canatar, Lazio’nun ilgisini Fenerbahçe’ye iletti. Sarı-lacivertliler, İtalyan kulübüne Haziran ayı başında görüşmek için randevu verdi. İgli Tare ve beraberindekiler Vedat İçin İstanbul’a gelerek Fenerbahçe ile masaya oturdu. İki taraf da birbirlerine tekliflerini sunarak uzun sürecek pazarlıklara başladı.

Muriç neden Lazio dedi?

Fenerbahçe’nin izni ile Vedat Muriç ve menajeri Haluk Canatar, Lazio yetkilileri ile görüşmeye başladı. Taraflar 5 yıllık sözleşme üzerinde el sıkışırken, Vedat’ın İtalyan kulübünü tercih etmesindeki en büyük faktörler; Serie A’da oynayacak olması, Şampiyonlar Ligi, kulüp yapısı ve kariyer olarak daha iyi olacağına inanılmasıydı.

Fiorentina da devreye girdi

Lazio ile görüşmelerin sürdüğü sırada Fiorentina devreye girdi. Vedat’ın menajerini arayan İtalyan yetkililer oyuncuyu transfer etmek istediklerini bildirdiler. Kosovalı forvetin menajeri Lazio ile temaslarının olduğunu belirterek iki taraf ile görüşmelerinin etik olmadığını ifade etti. Ancak; Fiorentina’nın ilgisini Fenerbahçe’ye bildirdi. İtalyan kulübü yetkilileri bu yanıta karşın sarı-lacivertli kulüpten randevu talep ederek yazılı tekliflerini ilettiler.

Ve Lazio, Fiorentina'nın ilgisini öğrendi...

Bu gelişmeyi öğrenen Lazio Ceo’su İgli Tare Fioretina başkanı Rocco Commisso’yu aradı. Tare,  Bu yaptıklarının rakamı yükseltmekten başka bir şeye yaramayacağını ve tekliflerini geri çekmeleri gerektiğini söyledi.

Fiorentina, transfer için 'pusuda' bekledi

Bu görüşmeden sonra Fiorentina teklifi geri çekerek Lazio ile Fenerbahçe arasındaki pazarlıkları beklemeye başladı. Taraflar arasında anlaşma çıkmaması halinde devreye girme kararı aldılar.

Slaven Bilic'in arası Dowling ile bozuldu

Bu kez de West Bromwich Albion Premier Lig'e yükseldikten sonra Türkiye’nin yakından tanıdığı Hırvat teknik direktör Slaven Bilic, Vedat Muriç’i arayarak kendisini takımında görmek istediğini bildirdi. Ancak; Lazio’nun transferde mesafe kat ettiği bilgisi kendisine iletilerek teşekkür edildi. Bu gelişme üzerine Slaven Bilic çok sinirlendi. Oyuncuyu kaçırdıklarını söyleyen Hırvat çalıştırıcı, kulübün sportif direktörü Luke Dowling ile ters düştü.

Almanya ve Fransa'dan gelen teklifler geri çevrildi

Vedat Muriç ve menajeri, Lazio ile pazarlıklar sırasında Almanya ve Fransa dahil olmak üzere diğer kulüplerden gelen görüşme tekliflerini etik olmamasından dolayı geri çevirdi.

Tare - Ali Koç görüşmesinde transfere son nokta koyuldu

Haziran ayı başında başlayan Fenerbahçe ile Lazio arasındaki pazarlıklar tam 3 ay sürdü. Vedat Muriç, geleceğinin belli olmamasından dolayı üzüldüğü dönemler de yaşadı. Eylül ayı başında Lazio Ceo’su İgli Tare ve Fenerbahçe başkanı Ali Koç ile İstanbul’da görüşerek Vedat Muriç transferinde son noktayı koydu.

Vedat Muriç iz bırakarak gitti

Zorlu transfer süreci West Bromwich, Lazio ve Fiorentina ekseninde geçti. Vedat Muriç ise Fenerbahçe formasıyla 1 sezonda Türkiye’de iz bıraktı ve kariyerinde Lazio ile birlikte yeni bir sayfa açtı. Kısa zamanda bizden biri olan Kosovalı golcüyü futbolseverler artık İtalya Serie A’da izleyecek.

Senin için hazırladığımız haberler