Vefa Spor Kulübü U18 takımını ligden çekti

09.03.2022 - 10:43 | Son Güncellenme: 09.03.2022 - 10:47

Türk futbolunun en köklü kulüpleri arasında yer alan bir çok efsanenin yetişmesine vesile olan Vefa Spor Kulübü, U18 takımını ligden çekme kararı aldı. İşte detaylar...

Vefa Spor Kulübü U18 takımını ligden çekti

Vefa Spor Kulübü'den yapılan basın açıklamasıyla U18 takımının kalan son 3 maçına çıkmayacağı bildirildi. Bu karara gerekçe olarak ise Yakacık-Vefa U18 takımları arasında oynanan hazırlık karşılaşmasında yaşanan olaylar gösterildi.

İşte Vefa Spor Kulübü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Kartal Bulvar Mimar Kubilay Köse Stadı'nda oynanan Yakacık-Vefa U18 hazırlık karşılaşmasının bitiş düdüğüyle birlikte sahada yaşanan sportmenliğe aykırı olayların ardından Saha Komiseri Cemal Sivrikaya fiziksel saldırıya maruz kalmış ve yaralanmıştır.

Olaya karıştığı öne sürülen oyuncumuzun Kartal Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan soruşturmasında saha komiseri ve yardımcı hakemin ifadeleri doğrultusunda olaylara karışmadığı tespit edilmiş ve serbest bırakılmıştır.

Yaşanan bu üzücü olaylarda VEFA forması giyen sporcularımızın olaylarla ilgisi olmadığı tesipt edilmesine rağmen, kurulduğu 1908 yılından itibaren Türk sporuna hizmet eden, sportmenlik anlayışını düstur edinmiş kulübümüz bu ilkeler doğrultusunda, kulüp adının böyle bir olayla bir araya gelmesinden dolayı, bir kere daha Türk sporuna örnek teşkil edebilmesi için U18 takımını kalan son 3 maçta sahada yer almayacağını, ligden çekilme kararını yönetim kurulu kararıyla aldığını tüm spor kamuoyuna bildiririz." 

Senin için hazırladığımız haberler