Veli Kavlak'tan Yusuf Demir açıklaması

Feride Kara
23.09.2022 - 15:56 | Son Güncellenme: 23.09.2022 - 17:13

Beşiktaş'ın eski futbolcusu Veli Kavlak, Radyospor'da yayınlanan Üçleme Programında Nazım Türknas'ın konuğu oldu. Kavlak önemli açıklamalarda bulundu.

Veli Kavlak'tan Yusuf Demir açıklaması

NAZIM TÜRKNAS - AJANSSPOR 

Veli Kavlak, Radyospor'da yayınlanan Üçleme Programında Nazım Türknas'ın konuğu oldu. Çok uzun zamandır yaşamış olduğu sakatlık hakkında konuşan Veli Kavlak, bu süreci şöyle aktardı; "Uzun yıllardır süre gelen bir sakatlık sürecim oldu maalesef. İlk olarak 2011 yılında omuz bölgemde başlamıştı. O zaman yapılan tetkiklerde bir soruna rastlanmadığı söylenmişti ama oynadığım her yıl ağrımın artması ile sorun kronikleşmiş. Süreç, çok uzun sürdüğü için ciddi kronikleşmeye başlıyor ve gereken müdahale, gerektiği zamanda yapılmayınca bu tarz facialar yaşanıyor ne yazık ki. 

Sakatlığımın tamamen geçmesini istedim

Şayet ilk sorun çıktığı zaman, ciddiye alınıp etkili müdahale yapılabilseydi ben hala futbol oynayabilirdim. 2018’de Beşiktaş’tan resmi olarak ayrıldım. Ayrılık sonrası Anadolu kulüplerimizden çokça teklifler geldi ama ben değerlendirmek istemedim. Sakatlığımın tamamen geçmesini istedim. Sonrasında tekrar futbola iyi bir şekilde dönmek için çok çaba sarfettim ama olmadı. Benim için de çok üzücü bir durum oldu bu.

Rapid Wien’le altyapıda çalışmak için görüşmelerimiz oldu

Altyapısından yetişmiş olduğum eski kulübüm Rapid Wien’le altyapıda çalışmak için görüşmelerimiz oldu. Benimle özel olarak ilgileniyorlar ve devamlı kontak halindeler. Bende işe altyapılardan başlayıp, daha sonrasında yükselmek istiyorum. Güzel bir deneyim oluyor, yakında da ilk hocalık deneyimimizi yaşayacağız. Türkiye'den de görüştüğüm kulüpler oldu tabii ama Avusturya'da kalacağım. Gelecekte futbolda neyin ne olacağını tam bilemiyoruz.
 
 
 
 

 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta Ersin Destanoğlu ile sözleşme pazarlığı
Habere Git

Beşiktaş'a teknik adam olarak geri dönebilmek

Beşiktaş'ta uzun yıllar forma giyen Kavlak, Beşiktaş'a olan bağlılığından da söz etti. Kavlak; "Teklifler olduğunda da hep söylemiştim, benim için öncelik her daim Beşiktaş olacak diye. Nitekim öyle de oldu. Maddi anlamda çok daha iyi teklifler vardı ama ben hiçbir zaman Beşiktaş'tan ayrılmak istemedim. Hatta menajerime bile talimat vermiştim, “başka kulüplerden gelen teklifler ne olursa olsun değerlendirilmeyecek” şeklinde. En büyük hayallerimden biri de Beşiktaş'a teknik adam olarak geri dönebilmektir." 

Türk Milli Takımından teklif almadım

"Ben 18 yaşımda Avusturya A Milli Takımı'na çıkmıştım ve öncesinde ne alt yaş kategorilerinde ne A Milli Takım seviyesinde Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ile bir görüşmemiz olmamıştı, hiçbir teklif gelmemişti. Oysa Avusturya alt yaş milli ketagorilerindede oynamış bir futbolcu olmama rağmen. O zamanlar 1 dakika bile başka ülke milli takımında oynarsan tekrar dönüp başka bir ülkenin milli takımında oynayamıyordunuz. Şuan 2015'te bazı değişiklikler yaşandı sanırım, gurbetçi oyuncular yerli statüsünde oynayamıyor ilginç şekilde. Bu kuralı anlamak mümkün değil tabiki. "

Yusuf Demir ile iletişimdeyiz

Yusuf Demir ile iletişimdeyiz, hatta babasıyla da çok iyi ilişkilerimiz var. Zaten hem ben hem Yusuf Rapid Wien altyapısı çıkışlıyız. Wien küçük bir yer olduğu için buradaki Türkler birbirlerini çok iyi tanır. Yusufla transfer aşamasında herhangi bir görüşmemiz olmadı çünkü imza süreci çok hızlı gelişti. Transfer olmasını sevinçle karşıladım. 

Favorim Beşiktaş

Genel olarak uzun vadede Beşiktaş'ın avantajlı olduğunu düşünüyorum. İyi futbolunu genel olarak sezona yayabilirse Beşiktaş çok başarılı olur. Son iki maç istenen seviye olmadı ama takım olarak çok kaliteli bir kadroya sahipler. Bu sezon zirve mücadelesi çok daha heyecanlı olduğundan tüm takım taraftarlarımızın sakin kalmasını rica ediyorum çünkü sonlara doğru hararetli bir süreç olabilir."
 
 
 
 
 

Senin için hazırladığımız haberler