Vergi kaçakçılığı dalgası büyüyor

01.07.2017 - 22:49 | Son Güncellenme: 01.07.2017 - 22:49

AJANSSPOR – Avrupa futbolunda vergi kaçırma araştırmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan açıklamada incelenen oyuncu sayısı 100’ü geçmiş durumda. Bunun yanısıra 39 kulüp ve 13 menajer de inceleme altına alındı.

Yapılan incelemeler sonuncunda milyonlarca euro verginin ödenmediği sonucuna ulaşan yetkililer son dönemde şüpheli her isimle ilgili detaylı incelemeler başlatmış durumda.

Cristiano Ronaldo ve Radamel Falcao’nun da menajerliğini yapan Portekizli Jorge Mendes de inceleme altına alınan isimlerin başında geliyor. Bu durum kendisine sorulan manajer ise ne kendisinin ne de oyuncularının bu tarz suçlamaları haketmediğini söyledi.

Soruşturmayı yöneten firma yetkilileri; “Biz, gerek oyuncuların gerekse kulüplerin üzerlerine düşen vergileri tamamen ödediklerinden emin olmaya çalışıyoruz. Uluslararası bağlantılar üzerinde de fazlasıyla çalışıyoruz. Vergilerin olması gerektiği tutarda ödenmesi gerekiyor.” dedi.

Yetkililer Nisan ayında Newcastle United ve West Ham United kulüplerine ziyarette bulundular ve mali defterler başta olmak üzere, bilgisayar ve cep telefonlarını da incelediler. Geçtiğimiz dönem Paris Saint Germain kulübüne giden yetkililer polis ve vergi müfettişlerinin incelemesine maruz kaldı.

Angel Di Maria’nın Real Madrid dönemindeki hesap hareketlerinde şüpheli işlemlere rastlanmasının arsından İspanyol mahkemeleri Arjantinli oyuncunun 2 milyon euro ceza ödemesine karar vermişti.

Senin için hazırladığımız haberler