Verstappen, Bakü GP'de kınama cezası aldı

16.09.2024 - 13:01 | Son Güncellenme: 16.09.2024 - 13:06

2024 Azerbaycan Grand Prix'sini beşinci sırada tamamlayan Max Verstappen, damalı bayraktan sonra geçiş yaptığı için kınama cezası aldı.

Verstappen, Bakü GP'de  kınama cezası aldı

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 17. yarışı Azerbaycan Grand Prix'sini McLaren'in Avustralyalı pilotu Oscar Piastri mutlu sona ulaştı. Yarışı beşinci sırada son şampiyon Verstappen ise, 50. turunda sanal güvenlik aracı devredeyken yavaşlamadığı için kınama cezası aldı.

Lando Norris, takım telsizinden söyledi

Lando Norris, telsizden Verstappen'in sanal güvenlik aracı altında geçiş yaptığını belirtti. Bu olayın, Verstappen'in Norris ve Russell'ı kutlamaya çalıştığı sırada gerçekleştiği görüldü.

Verstappen: "Şaşırdım"

Verstappen, bu durumu standart bir uygulama olarak gördüğünü ve soruşturma açılmasına şaşırdığını ifade etti. Ünlü pilot, "Her şeyi doğru yaptım. Damalı bayrak sallanmıştı ve bitiş çizgisini geçmiştim. Yarışın sonundaki turda insanlar birbirlerini yavaşça geçip tebrik ediyorlar.

Ben de aynı şeyi yaptım, bu yüzden bu konuda incelemeye alınmama şaşırdım" ifadelerini kullandı.

McLaren, Red Bull'un önüne geçti

Azerbaycan GP'de alınan sonuçların ardından Verstappen'in şampiyonadaki liderliği Norris karşısında 59 puana düşerken, McLaren takımlar şampiyonasında Red Bull'un önüne geçti.

Senin için hazırladığımız haberler