Verstappen: "Belçika GP'yi bu şekilde kazanmak istemezdim"

Orhan Gülek
29.08.2021 - 21:33 | Son Güncellenme: 29.08.2021 - 22:18

Formula 1'de sezonun 12. yarışı olan ve bir türlü başlayamayan Belçika GP'yi Red Bull pilotu Verstappen kazandı. Yarış sonrası Hollandalı pilot değerlendirmelerde bulundu.

Verstappen: "Belçika GP'yi bu şekilde kazanmak istemezdim"

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de sezonun 12. yarışı olan Belçika GP'sine sağanak yağmur damga vurdu. Bir türlü start verilemeyen yarışta güvenlik aracıyla atılan turların ardından Red Bull Racing pilotu Max Verstappen'in zaferiyle sonuçlandı.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan ve güvenlik aracının arkasında 2 tur atarak zaferini ilan eden Red Bull pilotu Verstappen, yarış sonrası galibiyet için yeterince mutlu olmadığını ifade etti.

"Bence bugün en büyük teşekkür bizi bekleyen taraftarlara gitmeli"

Hollandalı pilot Verstappen "Gerçek turlar atamamak üzücü oldu ama pistteki koşullar çok zordu. 16.30'da  'hadi yarışalım' dedim. Bence koşullar iyiydi ama görüş mesafesi çok düşüktü. Yani bence 16.00'da  başlasaydık, daha iyi bir şansımız olurdu. Ancak yine de pist, o andan sonra sürekli ıslak kaldı ve yağmur yağmaya devam etti. Yarışı kazandık ama bu şekilde kazanmak istemezsiniz. Bence bugün en büyük teşekkür bizi bekleyen taraftarlara gitmeli. Bütün gün soğukta, yağmurlu ve rüzgarlı havada bizi beklediler. Bence bugünün en büyük kazananları onlar." şeklinde konuştu.

Bu sonuçla birlikte Verstappen 2021 sezonundaki 6. zaferine ulaştı ve şampiyonadaki ana rakibi Lewis Hamilton'la arasındaki puan farkını sadece 3 puana indirdi. 

Gelecek yarış 5 Eylül tarihinde Verstappen'in evinde, Hollanda'nın Zandvoort pistinde, gerçekleştirilecek

Senin için hazırladığımız haberler