Verstappen: "Harika bir yarıştı"

Orhan Gülek
23.05.2021 - 20:36 | Son Güncellenme: 23.05.2021 - 20:59

2021 Monaco Grand Prix'sinde zafere ulaşarak kariyerinde ilk kez F1 dünya şampiyonasına liderlik eden Verstappen, yarış sonrası duygularını paylaştı.

Verstappen: "Harika bir yarıştı"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1 Dünya Şampiyonasında sezonun 5. etabı Monako Grand Prix’sinde Charles Leclerc’in yarışa başlayamaması sonrasında pole pozisyonunu alan Max Verstappen, yarışı kazanarak sürücüler klasmanında ilk sıraya yükseldi.

Bu sonuçla birlikte Hollandalı pilot Verstappen, pilotlar klasmanında toplamda 105 puana ulaşarak kariyerinde ilk kez şampiyona liderliğine yükseldi. 

Tarihi yarış sonrası açıklamada bulunan 23 yaşındaki Red Bull pilotu Max Verstappen şu ifadeleri kullandı:

"Gerçekten inanılmazdı"

"Tabii ki, burada kazanmak çok özel bir şey ve burada ilk kez podyuma çıkıyorum, yani evet harika bir yarıştı. Burada oldukça fazla tur atılıyor ve bu yüzden gerçekten çok iyi odaklanmanız gerekiyor ama gerçekten inanılmazdı. Ne olacağını asla bilemezsiniz ama tüm mesele sadece lastiklerinizi korumak ve elbette pit stop için iyi bir zamanlama yapmaktı. Rakiplerimiz daha erken pit stop yaptı ve aslında bu benim işimi biraz daha kolay hale getirdi. Fakat yarışı kontrol altında tutmayı başardım. Elbette, her zaman bu GP'yi kazanmak istiyorsunuz. Henüz daha çok küçükken bu yarışı izlediğimi hatırlıyorum, bu yüzden bu sonuçtan tabii ki çok gurur duyuyorum. Fakat ileriyi düşünüyorum, hâlâ önümüzde çok uzun bir sezon var ve tabii ki bu harika bir sonuç"

Senin için hazırladığımız haberler