Max Verstappen, Azerbaycan GP Sonrası Konuştu | Formula 1 Haberleri

Orhan Gülek
30.04.2023 - 16:57 | Son Güncellenme: 30.04.2023 - 17:06

2023 Formula 1 Şampiyonası'nın dördüncü yarışı olan Azerbaycan Grand Prix'sini ikinci sırada bitiren Max Verstappen, yarış sonu değerlendirmelerde bulundu.

Max Verstappen, Azerbaycan GP Sonrası Konuştu | Formula 1 Haberleri

AJANSSPOR - HABER

Formula 1’de sezonun 4. yarışı olan Azerbaycan Grand Prix'ini Red Bull takımının Meksikalı pilotu Sergio Perez kazandı.  Takım arkadaşı ve şampiyona lideri Max Verstappen ise ikinci sırada yer aldı.

Yarış sonrası Hollandalı pilot Verstappen, açıklamalarda bulundu.

"Lastikler biraz aşırı ısınıyordu"

Bakü'de şansızlık yaşadığını dile getiren Verstappen, "Güvenlik aracı nedeniyle maalesef biraz şanssızdık. Periyot sonrasında tekrar zorlamak zorunda kaldım, DRS'ye girmek adına Perez'e yakın kalmaya çalıştım. Fakat lastikler biraz aşırı ısınıyordu." dedi.

"Denge yakalamakta çok zorlandım"

Perez'i geçmek için elinden geleni yaptığını ifade eden Verstappen, "Tabii ki Perez'i-takip etmeye çalışıyordum ama tutarlı şekilde iyi bir denge yakalamakta gerçekten çok zorlandım. Bu yüzden ayarlarda biraz oynamaya çalıştım. Sanırım bu problemi çözdükten sonra, son 10 tur yine oldukça iyiydi fakat ara açılmıştı. Bence yarış boyunca pek çok şey öğrendik. Ayrıca takım olarak iyi bir sonuç da elde ettik." dedi.

İlgini Çekebilir
Sergio Perez Bakü'den rüzgar gibi geçti
Habere Git

Perez, Verstappen ile puan farkını azalttı

Azerbaycan'da tamamlanan sprint yarışı ve ana yarışın ardından Verstappen 87 puana ulaşarak liderliğini korusa da Perez hem sprint hem de yarış galibiyetiyle 15 puanlık farkı 8'e düşürmeyi başardı. 

"Bugün birçok şey öğrendim"

Şampiyonluk mücadelesinde gergin olup olmadığı sorusuna Verstappen, "Bilmiyorum. Bunun çok uzun bir sezon olduğunu biliyoruz. Az önce de dediğim gibi bugün birçok şey öğrendim. Bakü, bir sonraki yarış Miami'den oldukça farklı bir pist ve Miami de gideceğimiz diğer pistlerden çok farklı olacak. Fakat öğrenmeye devam ediyoruz. Bu sporda her zaman mükemmel olamazsınız. Bence her zaman bir şeyler öğrenebileceğiniz günler vardır." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler