Verstappen: "Mercedes, gerçekten çok hızlı"

20.03.2021 - 16:45 | Son Güncellenme: 20.03.2021 - 17:05

Formula 1'de sezon öncesi test seanslarını lider bitiren Red Bull takım pilotu Max Verstappen, Bahreyn test seanslarını başarısız geçiren Mercedes'in hala favori konumunda bulunduğunu ve Red Bull takımının bilerek favori gösterilmeye çalışıldığını iddia etti. İşte detaylar...

Verstappen: "Mercedes, gerçekten çok hızlı"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

2021 Bahreyn sezon öncesi testini lider bitiren Red Bull takım pilotu Max Verstappen, Mercedes AMG F1 takımının yeni sezonda da favori konumunda olduğunu iddia etti.

Hollanda'da merkezli spor televizyon kanalı Ziggo Sport'a konuşan Red Bull pilotu Max Verstappen, Bahreyn test seanslarını başarısız geçiren Mercedes'in hızlı toparlanacağını ve bilerek Red Bull'u sezon başalamadan favori gibi gösterilmeye çalışıldığını iddia etti.

"Gerçekten geri dönecekler"

23 yaşındaki Hollandalı pilot Max Verstappen, Bahreyn test seanslaarında ezeli rakibi Mercedes'in yaşadığı sorunlarla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bence araçlarında çok savrulma yaşamaları, rüzgar ve kullanılmış lastiklerle çalışmalarından kaynaklanıyor. Sonuçta bir çekim günü ya da bir shakedown yapmadılar. Bu yüzden başlangıçta belki de ayarları yanlış anladılar. Son güne bakarsanız çok daha dengelilerdi ve sanırım test ile yarış arasında iki özel çekim günü planladılar. Yani gerçekten geri dönecekler." 

"Bizi favori olarak göstermeye çalıştılar"

Mercedes'in kendilerini favori olarak göstermeye çalıştığını iddia eden Verstappen "Veriler ortada ve orada neler yaptıklarını görebiliyorsunuz. Gerçekten çok hızlılar. En hızlı turlarını daha az güçle attılar ve ardından iki yavaş tur attılar. Sonra yarım saniyelik daha fazla güçle sürdüler. Yani gerçekten hızlılar. Başlangıçta bazı şeyler onlar için biraz zordu ve onlar bizi favori olarak göstermeye çalıştılar" ifadelerini kullandı.

"Üçüncü en hızlı takım McLaren"

Yeni sezonda takımın son durumu hakkında da bilgi veren Red Bull pilotu Verstappen "Test boyunca yaptıklarımızdan ve aracın dengesinden çok memnunum. Ancak yeterince iyi mi? Bunu bilmiyorum. Bunu sıralama turlarının son bölümünde göreceğiz. Mercedes ile yakın olacağımızı düşünüyorum. Arkamızda neler olacağını tahmin etmek zor olsa da bence üçüncü en hızlı takım McLaren" değerlendirmesinde bulundu.

Verstappen'in kariyeri

Eski bir Formula 1 pilotu Jos Verstappen'in oğlu olan Max Verstappen, Formula 1'e 2014 yılında Scuderia Toro Rosso takımı ile başlamıştır.  18 yaşında Red Bull Racing kokpitinde katıldığı ilk yarış olan 2016 İspanya Grand Prix'ini birinci sırada bitirdi. Bu zaferle kariyerinin ilk yarış galibiyetini alan Verstappen, Formula 1 tarihinin yarış kazanan en genç pilotu unvanını da ele geçirmiş oldu.

 

Uçan Hollandalı lakaplı Max Verstappen, geçen sezon Mercedes pilotları Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas'ın arkasında 3. sırada bitirdi.

Senin için hazırladığımız haberler