Formula 1 Haberleri | Verstappen, Monza GP'de Vettel'in Rekoru Peşinde

Orhan Gülek
01.09.2023 - 16:08 | Son Güncellenme: 01.09.2023 - 16:16

Formula 1 haberleri... Red Bull pilotu Max Verstappen, İtalya Grand Prix'ini kazanması durumunda Vettel'in 2013 sezonundaki galibiyet serisi rekorunu geçmiş olacak.

Formula 1 Haberleri | Verstappen, Monza GP'de Vettel'in Rekoru Peşinde

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de son 2 sezonun şampiyonu Max Verstappen, pistlerini tozunu attırmaya devam ediyor.

Red Bull pilotu, Hollanda Grand Prix'inde de bitiş çizgisine ilk sırada ulaştı ve toplamda 11, arka arkaya dokuzuncu podyum zirvesini elde etti.

Yeni hedef; Vettel'in rekoru

Zandvoort'taki zaferle, Sebastian Vettel'in 2013 sezonundaki galibiyet serisi rekorunu egale eden 25 yaşındaki sürücünün Monza'daki performansı büyük bir heyecanla bekleniyor. Verstappen, İtalya Grand Prix'ini kazanması durumunda galibiyet serisini 10 yarışa çıkararak yeni rekorun sahibi olacak.

Gasly: "Monza, Max'i çok zorlayacak"

Alpha Tauri pilotu Pierre Gasly ise bu rekorun Verstappen için zorlu olacağını düşünüyor. Fransız sürücü, "Monza, çok düşük sürtünmeye sahip bir pist onun için Max'i çok zorlayacak." ifadesini kullandı.

Max Verstappen, geçtiğimiz senelere göre pistte daha olgun bir tavır gösteriyor.

İlgini Çekebilir
Yağmurda Formula 1 bir başkadır!
Habere Git

İtalya Grand Prix'si ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Hollandalı pilot her ne kadar çok hızlı olsa da bu sezon daha kontrolü yarışıp, düşük oranlı risk almayı tercih ediyor..

Formula 1'de takvimin 15'inci yarışı İtalya Grand Prix'i 3 Eylül'de koşulacak. Yarış, S Sport 2 ve S Sport Plus ekranlarından canlı yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler