Formula 1 haberleri | Max Verstappen'den şampiyonluk sözleri

Orhan Gülek
10.11.2021 - 23:28 | Son Güncellenme: 10.11.2021 - 23:38

Formula 1'de sezonun bitmesine son 4 yarış kala 19 puan fakla lider giren Red Bull pilotu Max Verstappen, rehavete kapılmak istemiyor.

Formula 1 haberleri | Max Verstappen'den şampiyonluk sözleri

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de sezonun sonuna yaklaşılırken, şampiyonluğun en güçlü adayı Max Verstappen, Meksika GP zaferiyle bitime dört yarış kala Hamilton'la arasındaki puan farkını 19 puana çıkardı.

Verstappen, avantajlı

Kalan son dört yarışta Verstappen, eğer Brezilya'daki sprint yarışını ve ana yarışı kazanırsa, Katar, Suudi Arabistan ve Abu Dhabi yarışlarını ikinci bitirse dahi şampiyon olacak.

Şampiyonluk şansıyla ilgili Sky Sports'a açıklamalarda bulunan Red Bull pilotu Max Verstappen, şu ifadeleri kullandı:

"Abu Dhabi'ye kadar savaşmaya devam etmemiz gerekecek"

"Brezilya'da aynı sayıda puan kazanmak hatta orada bir sprint yarışı olacağı için birkaç puan ekstradan almak için yeniden elimizden geleni yapacağız. Bu sayede şampiyonadaki liderliğimizi daha da artırabiliriz. Hedefimiz her hafta sonu için bu. Şampiyonluk hayalleri içerisine girmeyeceğim. Bunu başarabilmek için Abu Dhabi'ye kadar savaşmaya devam etmemiz gerekecek."

"Brezilya'da güçlü şekilde dönmemiz gerekiyor"

"Şu anda pozitif şekilde gidiyoruz ancak sezonun önceki kısımlarına baktığımızda, bunun yeniden ortadan kalabileceğini gayet iyi biliyorum. Yani mevcut durumu çok fazla düşünmüyorum. Brezilya'da güçlü şekilde dönmemiz gerekiyor ve genel olarak her şey küçük ayrıntılarla ilgili olacak. Bu hafta sonu mesela cumartesi gününü pek iyi yönetemedik ve daha güçlü olmamız gereken bir pistte Mercedes sürücülerinin arkasındaydık. Bu açıdan Brezilya çok önemli bir yarış olacak."

Formula 1'de kalan yarışlar

  • 14 Kasım - Brezilya Sao Paulo GP / Sao Paulo Pisti
  • 21 Kasım - Katar GP / Losail Uluslararası Pisti
  • 5 Aralık - Suudi Arabistan GP / Cidde Pisti
  • 12 Aralık - Abu Dhabi GP / Abu Dabi Pisti.

Formula 1'in en çok şampiyon olan pilotları

2004'te 7. Formula 1 şampiyonluğunu kazanan Schumacher ile 2007'de Formula 1'e giriş yapan ve 2020 şampiyonluğuyla, şampiyonluk sayısını 7'ya çıkaran Lewis Hamilton, Formula 1'in en çok şampiyon olan iki pilotu konumunda bulunuyor.

5 şampiyonlukla Juan Manuel Fangio 3. sıraya gerilerken onun arkasında 4'er şampiyonlukla Alain Prost ve Sebastian Vettel yer alıyorlar.

İlgini Çekebilir
Michael Schumacher'in son durumunu en yakın arkadaşı açıkladı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler