Verstappen, Suudi Arabistan GP'de ceza üstüne ceza yedi!

Orhan Gülek
06.12.2021 - 12:29 | Son Güncellenme: 06.12.2021 - 13:47

Formula 1 haberleri... Max Verstappen, Suudi Arabistan Grand Prix'sinde Lewis Hamilton'la yaşadığı olaylardan dolayı ceza üstüne ceza yedi.

Verstappen,  Suudi Arabistan GP'de ceza üstüne ceza yedi!

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 21. ayağı Suudi Arabistan Grand Prix'sinde, Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton birinci olurken, yarış uzun süre hafızalardan silinmeyecek anlara sahne oldu.

Suudi Arabistan GP'de neler yaşandı?

Yarışın 37. turunda Verstappen en önde giderken Hollandalı pilota yeri vermesi söylendi. Bu esnada Verstappen yavaşladı ve Lewis Hamilton arkadan çarptı. Bu çarpışma sonrası  Mercedes-AMG F1 takımı adına yarışan Britanyalı yarış pilotu Lewis Hamilton'ın ön kanadında küçük bir hasar meydana geldi. Yarışın devamında Verstappen, Hamilton'a yol vermek durumunda kaldı.

Kalan bölümde iki pilot da nazaran daha sakin bir yarış geçirirken, damalı bayrağı Lewis Hamilton ilk sırada, Max Verstappen ikinci sırada geçti.  Böylelikle ilk kez yarış düzenlenen Suudi Arabistan'da sevinen Hamilton oldu. Büyük Britanyalı pilot, 2:06:15.118'lik derecesiyle sezonun 8'inci, kariyerinin ise 103'üncü birinciliğine ulaştı. Verstappen, liderin 11.825 saniye arkasında ikinci, Mercedes'in Fin sürücüsü Valtteri Bottas ise liderin 27.531 saniye ardında üçüncü oldu.

 

Hamilton ile Verstappen arasındaki puan farkı kapandı

 

En hızlı tur puanını da hanesine yazdıran Hamilton, 369.5 puana ulaşarak son yarış öncesi zirve yarışında Verstappen ile arasındaki puan farkını kapattı.

Verstappen'e ceza üstüne ceza geldi

Yarış sonrası Max Verstappen'e pist dışına çıkıp avantaj kazandığı için bir, çarpışmaya sebebiyet verdiği içinse iki ceza puan verildi. Daha sonra ise ayrıca Max Verstappen'in yarışın sonlarına doğru pist dışına çıkıp avantaj kazandığı gerekçesiyle tekrardan inceleme altına alındığı bilgisi verildi. 

 

Verstappen'e 10 saniye zaman cezası verildi

 

Konuyla ilgili olarak 23:40 itibariyle hem Verstappen hem de Hamilton, hakemlerin yanına giderek görüşlerini paylaştılar. Aynı şekilde Mercedes ve Red Bull temsilcileri de olayla ilgili kanıtlar sundu. Hakemler, pilotları ve takımları dinleyip, verileri inceledikten sonra TSi 01:36 itibariyle Verstappen'e 10 saniye zaman cezası vermeye karar verdiler.

İlgini Çekebilir
Formula 1'de çarşı pazar karıştı! Kaosun hakim olduğu yarışı Hamilton kazandı
Habere Git

Verstappen ve Hamilton kendilerini savundu

Verstappen hakemlere Hamilton'ın kendisini neden geçmediğinden emin olmadığını söylerken Hamilton, Verstappen'in kendisine yol verdiğinden haberdar olmadığını söyledi. Fakat hakemler için belirleyici bilgi, Verstappen'in ani frenleme hareketinin 2.4g seviyesinde olmasıydı ve bunun, "hatalı ve temasın baskın sebebi" olarak görüldüğü belirtildi. Bu sebeple de kendisine bu tür bir olay için standart bir ceza olan 10 sn zaman cezası verildiği duyuruldu.

Verstappen cezaya rağmen ikincilik koltuğunu korudu

Verstappen, yarışı Valtteri Bottas'ın 16 saniye önünde ikinci sırada tamamladı, bu da Red Bull pilotunun 10 sn cezasına rağmen ikinci sırayı elinde tuttuğu anlamına geliyor.

İlgini Çekebilir
Suudi Arabistan GP'de Max Verstappen'den büyük tepki: Kutlamaya katılmadı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler