Formula 1 Haberleri | Vettel, Suudi Arabistan GP'de yarışacak mı?

24.03.2022 - 12:10 | Son Güncellenme: 24.03.2022 - 12:32

Koronavirüs testi pozitif çıkan Formula 1 pilotu Sebastian Vettel'in Suudi Arabistan GP'de yarışıp yarışmayacağıyla ilgili Aston Martin F1 takımı açıklamada bulundu

Formula 1 Haberleri | Vettel, Suudi Arabistan GP'de yarışacak mı?

AJANSSPOR - HABER

Aston Martin pilotu Sebastian Vettel, coronavirüs testi pozitif çıktığı için Bahreyn Grand Prix'den çekilmek zorunda kalmıştı. O günden bu yana İsviçre'deki evinde karantinada olan Vettel'in Suudi Arabistan GP'de yarışıp yarışmayacağı halen belirsizliğini koruyor.

Aston Martin Formula 1 takımı: "Nico Hulkenberg gerekirse Vettel'in yerine Cidde'de olacak"

Aston Martin Formula 1 takımı, 34 yaşındaki pilotun testinin halen negatife dönmediğini ve seyahat izni alamadığını belirtti. Yetkililer, Vettel'in testinin negatife dönmesi durumunda piste geri döneceğini ifade etti. 

Silverstone merkezli ekipten yapılan açıklamada "Sebastian Vettel, Suudi Arabistan'a seyahat edebilmek için gerekli negatif COVID testini henüz veremedi. Nico Hulkenberg gerekirse Vettel'in yerine geçmek üzere Cidde'de olacak. Seb'e yarışmak için gereken her türlü fırsatı sağlamak için nihai kararımızı Cuma günü vereceğiz." denildi.

Bahreyn Grand Prix'sinde yine Sebastian Vettel'in yerine yarışan Hulkenberg, yarışı 17'inci sırada bitirmişti.

 

Sebastian Vettel'in kariyeri

 

2007 senesinde BMW takımıyla anlaşarak Formula 1'e başladı. Alman pilot Vettel, 2006  Türkiye Grand Prix hafta sonunda, cuma günü düzenlenen antrenman seansında 19 yaşındayken piste BMW Sauber takımının üçüncü pilotu olarak çıktı. Formula 1 tarihinin en genç pilotu olarak tarihe adını yazdırdı. 17 Haziran 2007 tarihinde koşulan ABD Grand Prix'inde, "Bir Formula 1 yarışında start alan en genç 6. pilot" ve "Bir Formula 1 yarışında puan alan en genç pilot" rekorlarını da kırıp geçti.  30 Eylül 2007 tarihinde de Çin Grand Prix'ine bir ara liderlik eden Vettel, bu yarışta da "Formula 1 yarışına liderlik eden en genç pilot" rekorunu kırdı.  2008 İtalya Grand Prix'inde "Formula 1 yarışında pol pozisyonunu kazanan en genç pilot" ve "Formula 1 yarışını kazanan en genç pilot" rekorlarını kırdı. "Farklı iki takımda yarış kazanan en genç pilot" rekoruna da sahip olan Vettel, Abu Dhabi Grand Prix'i sonunda 2010 senesinde pilotlar şampiyonluğuna ulaşarak "F1 şampiyonu olan en genç pilot" unvanını Lewis Hamilton'ın elinden aldı ve yeni bir rekorun sahibi oldu. Sebastian Vettel, 2011 sezonu bitimine beş yarış kala şampiyonluğunu ilan etti.  2009 senesinde Redbull takımına geçen Vettel, 2015 yılında Scuderia Ferrari'ye transfer oldu. Güncel olarak Aston Martin takımı için yarışmaktadır.

İlgini Çekebilir
Formula 1, Ferrari kırmızısıyla başladı
Habere Git

Peki Suudi Arabistan GP ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

2022 Suudi Arabistan GP hafta sonunda heyecan, cuma günü gerçekleştirilecek 1. antrenman seansıyla başlayacak. Bu seans, TSi 17:00'da başlayacak ve bir saat sürecek. Bir saatlik seans, S Sport Plus uygulaması üzerinden canlı yayınlanacak. 2. antrenman seansı aynı gün 20:00'da başlayacak ve yine S Sport Plus uygulaması üzerinden yayınlanacak.

Cumartesi günkü 3. antrenman seansı 17:00'da başlayacak ve bir saat sürecek. Sıralama turları da aynı gün TSi 20:00'da yapılacak. Her iki seansı S Sport 2'den ve S Sport Plus'tan canlı seyredebilirsiniz. Pazar günkü büyük yarış ise 20:00'da başlayacak ve yarış yine S Sport 2'den ve S Sport Plus'tan canlı yayınlanacak.

Cem Bölükbaşı'nın Suudi Arabistan F2 yarışı saat kaçta, hangi kanalda?

Öte yandan Formula 2 Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden ilk Türk pilot Cem Bölükbaşı da Cidde'de piste çıkacak.  Formula 2'de antrenman seansı cuma günü TSi 14:'25'te, sıralama turları 18:25'te başlayacak. Cumartesi günü gerçekleştirilecek Sprint Yarışı 15:30'da, Pazar günü gerçekleştirilecek ana yarış ise 16:55'de başlayacak. Formula 2 Cidde yarış hafta sonunda tüm seanslar S Sport 2 ve S Sport Plus'ta canlı yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler