Veya nasıl yazılır? Veya mı Ve ya mı? TDK anlamı nedir?

14.02.2021 - 23:03 | Son Güncellenme: 14.02.2021 - 23:05

Veya nasıl yazılır? Veya mı Ve ya mı? TDK anlamı nedir?... Türk Dil Kurumu (TDK) güncel yazım kılavuzu ile internet ortamında hizmet vermektedir. Yazılımını nasıl olduğunu bilmediğimiz Veya kelimeyi hem online sorgulayabilir hem de yazım kuralları sayfasından bulabilirsiniz. TDK yazım kuralları sayfasında en çok sorgulanan sözcük tipleri bitişik ya da ayrı yazılan kelimelerin ayırt edilmesidir. Bu sözcüklerden biri de 'veya' kelimesidir. Vyea mı, ve ya mı? Veya nasıl yazılır? Birçok kelimesi hakkında TDK'ya göre anlamı ve doğru kullanımı ile ilgili merak edilen ayrıntılar haberimizde yer alıyor...

Veya nasıl yazılır? Veya mı Ve ya mı? TDK anlamı nedir?

AJANSSPOR-HABER

Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazılışı ‘veya’ şeklinde birleşik olarak ele alınmaktadır. Kelimeleri birbirine bağlama noktasında birleşik biçimde kullanabilirsiniz.

Veya TDK’ya göre doğru yazılışı

Bu kelimenin TDK’ya göre doğru yazılışı ‘veya’ biçiminde ele alınmaktadır. Yani birleşik yazılır.

Veya (doğru)
Ve ya (yanlış)

Veya kelimesinin cümle içerisinde örnekleri

Farklı örnekler ele alarak veya kelimesinin doğru yazılışını göstermek mümkün.

‘’Bugün veya yarın bu işi bitirmiş olacağız.’’

‘’Sen veya ben hiç fark etmez.’’

Veya nedir?

Veya kelimesi Türkçede ‘cümle içerisinde bağlaç’ şekilde kullanılan bir sözcük olarak öne çıkıyor. Bu anlamı doğrultusunda farklı kelimeleri ya da cümleleri bir araya getirme imkanı sağlamaktadır. Amaca uygun olarak veya kelimesini birleşik şekilde doğru yazılışı üzerinden kullanabilirsiniz. Genelde ayrı olarak yazılan ve bu konuda hata yapılan veya sözcüğü için, birleşik şekilde değerlendirmeniz ve amaca uygun kullanmanız mümkün.

Senin için hazırladığımız haberler