Victor Moses Fenerbahçe'de!

23.01.2019 - 18:20 | Son Güncellenme: 23.01.2019 - 18:20

Victor Moses Fenerbahçe'de!

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de sıcak bir gelişme yaşandı. Sarı-Lacivertliler, Nijeryalı kanat oyuncusu Victor Moses transferini tamamladı.

Uzun uğraşlar sonucu 28 yaşındaki futbolcuyu ikna eden Sarı-Lacivertliler, Moses'ı kiraladı.

Ailesiyle birlikte geliyor

Oyuncunun bu akşam eşi, iki çocuğu ve menajerleri Nabile Hakimi ve Neil Leslie Fewings ile İstanbul'a geleceği öğrenildi. Bu gece saat 02:00'de İstanbul'da olacak Moses için yarın (Perşembe) imza töreni düzenlenecek.

Ajansspor ve  Radyospor kaynakları Moses transferini ilk olarak paylaştı ve sıcağı sıcağına gelişmeleri aktarmaya devam ediyor.

Victor Moses kimdir?

Victor Moses, 12 Aralık 1990'da Nijerya'nın en büyük şehri ve eski başkenti olan Lagos'ta dünyaya geldi.

Çocukluğu büyük bir trajediyle geçen Moses, henüz 11 yaşındayken ülkedeki iç savaşta annesini ve babasını kaybetti.

Hayatı tehlikede olan Moses, akrabaları vasıtasıyla İngiltere'ye mülteci olarak gönderildi. İngiltere'de bir koruyucu ailenin yanına yerleşen Moses, oynadığı futbolla Londra ekiplerinden Crystal Palace'ın dikkatini çekti ve kulübün altyapısına girdi. AJANSSPOR

Victor Moses'ın kariyeri

2008-09 ve 2009-10 sezonlarında Crystal Palace ile Championship'te top koşturan Moses, 2010'un Ocak ayında o dönem Premier Lig'de mücadele eden Wigan'a transfer oldu. Başlarda santrafor bölgesinde de oynayan Moses, zamanla tamamen bir kanat oyuncusuna dönüştü.

Wigan'dan sonra büyük bir transfere imza atan Nijeryalı futbolcu, 2012 yazında 11,5 milyon euro karşılığında Chelsea'nin yolunu tuttu. Ancak Nijeryalı futbolcu, Chelsea'de geçirdiği bir sezonun ardından 2013'ün Eylül ayında Liverpool'a kiralandı. 

Liverpool'da kaldığı bir sezon boyunca 9'u ilk 11 olmak üzere toplamda 22 maçta süre alabilen Moses, bir sonraki sezon ise doğrudan Stoke City'ye kiralandı.

Stoke City kariyerinde 19 Premier Lig maçına çıkan ve 3 gol, 3 asistle oynayan Moses, sezon sonu Chelsea'ye döndüğünde bir kez daha kiralık olarak gönderildi ve yeni durağı West Ham oldu.

2015-16 sezonunda Premier Lig'de West Ham formasıyla 21 maça çıkıp 1 gol, 2 asiste imza atan Moses, sezon bittiğinde bu kez kalıcı olarak Chelsea'ye döndü.

Üç sezondur kesintisiz olarak Chelsea'de top koşturan Moses, 2016-17 sezonunda 34 lig maçında 3 gol, 3 asist; 2017-18 sezonunda ise 28 maçta 3 gol, 3 asistlik performans sergiledi. 

Bu sezon Maurizio Sarri'nin gelişiyle gözden düşen Moses, şu ana kadar tüm kulvarlarda yalnızca 6 maça çıkabildi ve bunların sadece birine ilk 11'de başlarken toplamda 181 dakika sahada kaldı. (Victor Moses'in kariyeri Goal'den alınmıştır.)

Victor Moses yola çıktı...

Senin için hazırladığımız haberler