Victor Ruiz, Radyospor'a konuştu! Şampiyonluk, Abdullah Avcı, sistem, taraftar...

18.11.2019 - 19:18 | Son Güncellenme: 18.11.2019 - 19:18

Victor Ruiz, Radyospor'a konuştu! Şampiyonluk, Abdullah Avcı, sistem, taraftar...

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş'ın İspanyol futbolcusu Victor Ruiz, Radyospor'a çok özel bir röportaj verdi. Siyah-beyazlılardaki adaptasyon süreci, Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı, Vida ile olan uyumu ve Türkiye Ligi ile ilgili dikkat çeken sözler söyleyen Ruiz, İspanya Ligi hakkında da yorumlarda bulundu. 

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Victor Ruiz'in yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Victor Ruiz: "Beşiktaş'ta olmaktan mutluyum"

Şehri ve kulübü tanımaya çalışıyorum. Önemli gelişme kaydettim. Her şey pozitif. Bu şehrin böyle bir cevher barındırdığını bilmiyordum. Çok iyi bir sene olsun istiyoruz. Takım olarak bunu yapıyoruz. Şampiyon olmak için uğraş vereceğiz. Son derece mutluyum. İstanbul’da olmaktan ve Beşiktaş’ın futbolcusu olmaktan mutluyum. Adaptasyon sürecim iyi gidiyor. Eski başkanla çok fazla vakit geçiremedik. Yeni başkanla da birkaç kez karşılaştık. Bu konuda fikir yürütecek kadar bilgi sahibi değilim. Yeni bir süreç. Yeni yönetimle ne durumda olduğumuz konusunda net şeyler söylememem. Ama en iyisini yapmak istiyoruz. 

Victor Ruiz: "Türkiye'ye gelmek benim ve ailem için değişimdi"

Bütün oyuncular için adaptasyon süreci zor olur. Birçok önemli takımda oynadım. Türkiye’ye gelmek benim ve ailem için bir değişimdi. Şu anda Beşiktaş’a alıştım ve adapte oldum. Her şey benim ve ailem için çok iyi.

Victor Ruiz: "İyi başlamadık ama şampiyon olacağımıza inanıyorum"

Beşiktaş şampiyon olacak. Buna inanıyorum. Başta iyi başlayamadık ama kendimizi geliştirdik ve iyi bir duruma geldik. Son maçta kazandık. Bundan sonra da kazanmamız gereken çok sayıda maç var. Puan tablosunda birbirine yakın sonuçlar var. Son maça kadar alabileceğimiz maksimum puanı almaya çalışacağız. Beşiktaş şampiyon olma potansiyelini her zaman taşıyor. İyi başlamadık ama şampiyon olacağımıza inanıyorum.

Victor Ruiz: "Bizim dominant olmak gibi bir sistem anlayışımız var"

Barcelona ve diğer takımları sistemsel açıdan karşılaştırmak çok zor. Her takımın ve antrenörün kendine özgü bir sistemi var. Bu karşılaştırmaları çok doğru bulmuyorum. Ama bizim dominant olmak gibi bir sistem anlayışımız var. Sonuna kadar oyunu tutmaya, hakimi olmaya çalışıyoruz. Bu zaman zaman pahalıya patlayabilir. Yeni bir sisteme uymak zaman ister. Fakat; geldiğimiz noktada iyi sonuçlar almaya başladık. Yakaladığımız ivmeyi devam ettirmek gerekiyor. Devamının da böyle olmasını arzu ediyorum.

Abdullah Avcı'nın sistemi ve Guardiola'nın sistemi hakkındaki bazı benzerlikler üzerine...

Futbolcular ve teknik adamlar arasında karşılaştırma yapmak kolay değil. Kafanızdaki sistemi sahaya nasıl uyguladığınız önemli. Sistemi yönetmek ve sonuç almak işini son maçlarda iyi yaptık. Guardiola’nın sistemi ile Abdullah Avcı’nın sistemini karşılaştırmak bence doğru değil. Abdullah Avcı’nın istediklerini yapmaya başladık. Guardiola’yı kişisel olarak tanımıyorum. Abdullah Avcı’yı da birkaç aydır tanıyorum. Bir karşılaştırma yapmak zor görünüyor. Ama oyuna hükmetmeye çalışan ve sonuca gitmeyi tercih eden bir oyun anlayışımız var. Bu oyun anlayışını pratiğe geçirdiğimizi de düşünüyorum.

Victor Ruiz: "Vida bana göre çok büyük bir oyuncu"

Domagoj Vida büyük bir insan. Çok büyük bir karakter ve takım arkadaşı. Geldiğimden beri bana çok yardımcı oluyor. Birbirimizi anlayabiliyoruz. Saha içinde birbirimize yardımcı oluyoruz. Onunla oynarken kendimi rahat hissediyorum. İkimizin bir arada oynadığımızda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Vida bana göre çok büyük bir oyuncu.

Victor Ruiz'den Valencia yorumu...

Valencia bence çok iyi oyunculardan kurulu bir takım. Şampiyonlar Ligi’nde üst tura çıkma şansları var. Orada büyük bir yarışma var. Grupta takımlar denk. Sonrasında ise güçlü takımlarla karşılaşıyorsunuz. Valencia bence iyi yolda. Gruptan çıkma şanslarını iyi değerlendireceklerini düşünüyorum.

Victor Ruiz: "Valencia'nın şampiyonluk şansı zor"

Valencia’nın La Liga’da bence şampiyonluk şansı zor. Öyle bir oluşumda değiller. Real Madrid ve Barcelona ile zor rekabet edebilirler. Rekabeti kolay takımlardan bahsetmiyoruz. Atletico Madrid de yine aynı şekilde.

Ruiz: "Taraftarlarımız bana güçlü olduğumu hissettiriyor"

Elbette coşkulu taraftar önünde oynamanın ne olduğunu biliyorum. Villarreal ve Napoli taraftarları öyleydi. Napoli’de bunu çok güçlü şekilde hissettim. Beşiktaş taraftarları da stadı sürekli dolduruyor ve bana güçlü olduğumu hissettiriyor. Onların desteğini hissediyoruz. Aldığımız sonuçlarda, taraftarın desteğinin yardımı olduğunu düşünüyorum.

Türkiye Ligi'nin kalitesi için neler düşünüyor?

İngiltere, İspanya ve İtalya’yı düşününce Türkiye Ligi o liglerin altında. Dünyanın en iyi liglerinden söz ediyoruz. Ama Türkiye Ligi’nde ilk sıralardaki takımlarla alt sıralardaki takımlar arasında puan olarak az fark var. Her takım yarış içinde kalabiliyor. Bu lig açısından olumlu bir durum. Yoğun bir rekabet ve çekişme var. Bu durum bence ligin güçlü olduğunu gösteriyor. İyi ekipler ve iyi oyunculardan kurulu bir lig Türkiye Ligi. Türkiye Ligi bence güçlü ve yarışmacı takımlara sahip.

Senin için hazırladığımız haberler