Video - Aykut Kocaman'dan yabancı kuralı yorumu

09.01.2018 - 17:04 | Son Güncellenme: 09.01.2018 - 17:04

Video - Aykut Kocaman'dan yabancı kuralı yorumu

Aykut Kocaman, UEFA Pro Lisans Semineri'nde açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman'ın öne çıkan değerlendirmeleri şu şekilde:

Kocaman'dan yabancı kuralı yorumu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın açıklamalarının videosu

 

 

 

"Oyuncu üretmeden teknik direktör üretemeyiz.  En az 30-35 oyuncuyu Avrupa'ya göndermemiz gerekiyor. Her konuda çok geç kaldık. Bilgi biriktirmemiz lazım. Temel olarak bilgiye inanan toplum değiliz. Futbolda da geç kalıyoruz. Yabancı kuralı sorusuna şaşırıyorum. 'Kaç tane olmalı, nasıl olmalı?' bu sorulara anlam veremiyorum. Bilmiyorum. 35 yıldır futbolun içerisindeyim."

"Futbol dünyası beni her ne kadar hareketlendirse de karşı kulübeye bakmayan birisiyim. Benim hayallerim var. Karşımdaki insanın da hayalleri var. Hepimiz kazanmak istiyoruz. Meslektaşlarımız arasında sadece kulübelerde sohbet etmek değil, bilgi alışverişinde bulunması lazım. Toplumsallıktan ziyade bireysel düşündüğümüz sürece bu şeyler mümkün değil. Temel problemlerimizi olaylara bireysel baktığımız için çözemiyoruz. Olayların bütününe bakmamız lazım."

"Dönemsel olarak her dönemin zorlukları var. Bilmenin, öğrenmenin rakamlarla pekiştirmenin zararı olmaz. Rakamlar bir yandan da karmaşa yaratıyor. Fenerbahçe'deki ilk sezonumda bu ölçümleme yoktu. Ölçümlemede her şeyi çok net gördük."

"Kişisel olarak kendi deneyimlerimle zihnimi boşaltıyorum. Bu konuda yardım almadım, kendi kişisel becerilerimle bunları yapıyorum. Şu anda kendi adıma çalıştığım 8 kişilik bir ekibim var. Fenerbahçe'nin de ayrıca bu konuda uzmanları var. Teknik adamın oyunculara yardımı konusunda şunu söyleyebilirim: Oyuncu antrenörün adil olduğunu anladığı andan itibaren zihinsel temizlik oluyor. Bu konuda problem varsa  sıkıntı olacaktır."

"Antrenörlük insan ikna etme yöntemi. Milli takımlardaki pozisyonlarda daha az süre alıyorsunuz ama daha elit oyuncularla bir aradasınız. Kulüp hocası olarak ise daha çok zamanınız var. İnkar etmenin yeri olmaz. Milli takım hepimiz için kutsal bir görevdir. Her teknik direktörün bu konuda istediği ve beklentisi vardır."

"Ülkemizde mali sıkıntılar var. Çok çabuk karar verilebiliyor. Bu işin kolay olarak lanse edilmesi. Karşınızda muhattap olduğunuz insanlar zamanın ne kadar önemli olduğunu anlatıyorlar. Fakat antrenörlerinden bir anda takımları değiştirmesini ve sihirbazlık yapmasını bekliyorlar. Benim canımı sıkan bir nokta ise bazı meslektaşlarımızın çalışmadığı dönemde yorumculuk koltuğunda rahat olarak bizi eleştirmesi"

Senin için hazırladığımız haberler