Mario Balotelli'den Basel Taraftarına Olay Hareket

İsa Kethüda
07.11.2022 - 17:36 | Son Güncellenme: 07.11.2022 - 17:59

Süper Lig ekibi Adana Demirspor'dan ayrıldıktan sonra İsviçre'nin Sion takımına transfer olan Mario Balotelli, Basel maçında taraftarlara el hareketi yaptı.

Mario Balotelli'den Basel Taraftarına Olay Hareket

DIŞ HABER - AJANSSPOR

İsviçre Süper Ligi 15. hafta mücadelesinde Basel, sahasında Sion ile 0-0 berabere kaldı.

Karşılaşmaya geçen sezon Adana Demirspor'da forma giyen ve sezon başında takımdan ayrılıp Sion'a transfer olan Mario Balotelli damga vurdu.

Balotelli'den Basel taraftarına el hareketi

Maçta bir pozisyonda yerde kalan İtalyan oyuncuya Basel taraftarları tepki gösterdi. 32 yaşındaki oyuncu da yerden kalkmasının ardından Basel taraftarına orta parmağını uzatarak tepkisini gösterdi.

Balotelli'den sert açıklama

Balotelli, karşılaşma sonrası sosyal medya hesabı Instagram'dan da bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

İlgini Çekebilir
Avrupa Ligi kuraları çekildi... Dev eşleşme
Habere Git

"Nasıl bir mafyasın bilmiyorum"

"İsviçre Futbol Federasyonu... Nasıl bir mafyasın bilmiyorum ama inanın benim gibi oyuncular adaletsizliğin, yolsuzluğun ve beceriksizliğin olduğu bir ligde oynamaktan gurur duymuyorlar.

"Sağlığımı tekrar riske atmayacağım"

Futbol bir iştir ve hakemler dahil hepimiz ciddiye almalıyız. Rakiplerin yaptığı faullerden veya saha dışındaki taraftarların saldırılarından sağlığımı tekrar riske atmayacağım. Daha önce burada neye alıştığınız umurumda değil ama bir an önce değişmeniz gerekiyor. 

"Futbol federasyonu hata yaparsa bedelini öder"

Mümkün ve dünya bu ligin yaptığı utancı görmek için bir göz atmalı, ben hata yaptım ve bedelini ödeyeceğim. Futbol federasyonu hata yaparsa bedelini ödeyecek mi, ya da bir hakem hata yaparsa? O zaman bunun bedelini de ödemesi gerekiyor.”

İsviçre Futbol Federasyonu harekete geçti

İtalyan golcünün yaptığı bu hareket ve açıklama sonrası İsviçre Futbol Federasyonu harekete geçti. İsviçre basınında yer alan haberlere göre; Balotelli'nin en az 2 maç ceza alması bekleniyor. 

Bu sezonki performansı

Öte yandan, bu sezon Sion ile 10 maça çıkan golcü oyuncu 4 gol ve 1 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler