Beşiktaş U19 takımından fair-play! Rakibin gol atmasına izin verdiler

24.05.2022 - 13:10 | Son Güncellenme: 24.05.2022 - 13:29

TFF U19 Gelişim Ligi'nin 35. haftasında Beşiktaş ile Konyaspor arasında oynanan karşılaşmasında siyah beyazlı takımdan güzel bir fair-play örneği yaşandı. İşte detaylar...

Beşiktaş U19 takımından fair-play! Rakibin gol atmasına izin verdiler

Kartal YİĞİT - AJANSSPOR

Nevzat Demir Tesisleri'nde Beşiktaş ile Konyaspor U19 takımları arasında oynanan karşılaşmada ev sahibi takım teknik direktörü Serdar Topraktepe'nin talimatıyla rakibinin boş kaleye gol atmasına izin verdi.

Beşiktaş hakem atışında topu kaptı, golü attı

Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğünün bulunduğu karşılaşmanın 88. dakikasında maçın hakemi Batuhan Bayar orta saha hakem atışı kararı verdi. Siyah beyazlı futbolcular hakem atışında Konyasporlu futbolcuların topu almasını beklerken, konuk ekipten topa yakın olan kaptan Muhammet Furkan Gülhan topa herhangi bir müdahelede bulunmadı. Bu esnada Beşiktaşlı futbolcu Koray Yağcı topu kaparak golünü attı ve takımını maçta 3-0 öne geçirdi.

Konyaspor'dan itiraz

Beşiktaş'ın golü üzerine Konyasporlu futbolcular hakem atışında topun kendilerinde olması yönünde itirazda bulunsalarda maçın hakemi golü geçerli saydı.

Topraktepe müdahele etti, Konyaspor boş kaleye golü attı

Yaşananların ardından maçta ortam gerilince Beşiktaş U19 Takımı Sorumlusu Serdar Topraktepe'den flaş bir müdahele geldi. Topraktepe oyuncularıyla konuşarak Konyaspor'un gol atmasına izin vermelerini istedi. 3. gölün santrasında Beşiktaşlı futbolcuların herhangi bir müdahelede bulunmamasıyla Konyaspor topu boş kaleye göndererek skoru 3-2'ye getirdi.

 

İşte yaşananlar...

Futbol severlerden alkış

Ligde Galatasaray ile birlikte şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş U19 Takımı'nın, maçı riske atma pahasına rakibinin gol atmasına izin vererek yaptığı fair-play hareketi karşılaşmayı izleyen futbol severlerden büyük alkış aldı.

2018'de Beşiktaş penaltıyı atmamıştı

Beşiktaş U19 takımı 2018 yılında yine bir fair-play hareketine imza atmıştı. Siyah beyazlılar Kayseri Erciyesspor'la oynanan maçta hatalı kararın ardından kazanılan penaltıyı bilerek gole çevirmemişti. Penaltı atışını Eslem Öztürk'e kaleciye pas olarak kullandırtan antrenör Yasin Sülün büyük övgü almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler