Dans ederek penaltı kurtaran kaleci Andrew Redmayne dünya gündemine oturdu

Orhan Gülek
14.06.2022 - 16:37 | Son Güncellenme: 14.06.2022 - 16:58

Avustralya'yı Peru karşısında 2022 Dünya Kupası'na taşıyan kaleci Andrew Redmayne'nin ilginç penaltı kurtarma tarzı dünya gündemine oturdu. İşte tüm detaylar...

Dans ederek penaltı kurtaran kaleci Andrew Redmayne dünya gündemine oturdu

AJANSSPOR - HABER

Avustralya'yı Dünya Kupası'na taşıyan kaleci Andrew Redmayne'nin ilginç penaltı kurtarma tarzı dikkat çekti. Dans figürleri sergiledikten sonra kurtarış yapmak için atlayan kaleci başarılı olmasıyla da gündem oldu.

Avustralya, Katar 2022 vizesi alan 31. takım oldu

Avustralya Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası elemeleri kıtalararası play-off final maçında Peru'yu penaltılar sonucu 5-4 yenerek finallere katılma hakkı kazandı. Katar 2022 vizesi alan 31. takım oldu. Avustralya, 21 Kasım-18 Aralık tarihlerinde Katar'da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası'nda Fransa, Danimarka ve Tunus'un yer aldığı D Grubu'nda mücadele edecek.

Rakibin dikkatini dağıtmak için dans etti

Karşılaşmada penaltı vuruşunu kullanacak olan rakip oyuncunun dikkatini dağıtmak için dans figürleri yapan Redmayne, penaltı vuruşunu kurtararak takımını Dünya Kupası'na taşıdı. 118.dakikada penaltılardaki başarısı göz önünde bulundurularak oyuna sokulan kaleci, ona karşı olan bu güveni boşa çıkarmadı.

Takımını Katar'daki finallere taşıdı, "Kahraman" ilan edildi

Avustralya'yı Dünya Kupası finallerine taşıyan Andrew Redmayne, ülkesinde ise bir numaralı gündem oldu. Avustralya'nın eski kalecisi Mark Bosnich, Redmayne'i bir 'kahraman' olarak nitelendirirken, Arnold'u cesur kararı nedeniyle tebrik etti.

6 yıl önce futbolu bırakıp kafede çalıştı

Öte yandan 2016'da Western Sydney'de oynarken zor bir dönem geçiren 33 yaşındaki eldiven, o tarihte futbolu bıraktığı ortaya çıktı. Deneyimli file bekçisi, arkadaşının kafesinde çalışıp öğretmen olarak hayatına devam etmeyi düşündü. O zaman Sydney FC teknik direktörü olan Graham Arnold, Redmayne'i yeniden futbola döndürdü ve transfer etti. 

Senin için hazırladığımız haberler