A Milli Takım 'da Doğukan Sinik'ten Litvanya'ya iki gol birden

Orhan Gülek
07.06.2022 - 22:09 | Son Güncellenme: 07.06.2022 - 22:28

UEFA Uluslar Ligi'nde Litvanya ile karşılaşan Türkiye A Milli Futbol Takımı'mızda Doğukan Sinik, maçta iki gol atarak yıldızlaştı. İşte tüm detaylar...

A Milli Takım 'da Doğukan Sinik'ten Litvanya'ya iki gol birden

AJANSSPOR - HABER

UEFA Uluslar Ligi'nde A Milli Takımımız deplasmanda Litvanya'ya konuk oldu. Karşılaşmaya ilk defa ilk 11'de başlayan Antalyaspor'un genç yıldızı Doğukan Sinik, 14 dakikada 2 gol atarak adeta yıldızlaştı.

Doğukan Sinik ile Halil Devrişoğlu duble yaptı 2 gol 2 asist

Basketbolun 1 numaralı spor olduğu Baltık ülkesi ile A Milli Takımımız, tarihinde ilk kez karşılaştı. Mücadeleye adeta golle başladık... Karşılaşmanın ikinci dakikasında Litvanya kalecisi Setkus'la karşı karşıya kalan Doğukan Sinik, ayağının dışıyla topu ağlara yollayarak A Milliler'i 1-0 öne geçirdi.

 

Karşılaşmanın 14. dakikasında ise Halil Dervişoğlu orta alanda rakipten kaptığı topla ileriye çıktı, aradan Doğukan'a bıraktı, Doğukan yine kaleciyle karşı karşıya kaldı bu kez Setkus'a 'fake' atarak onu geçti ve boş kaleye topu yolladı: 2-0.

İtalya maçında ilk kez Ay Yıldızlı formayı giydi

Antalyaspor'un genç yıldızı Doğukan Sinik, A Milli Takım 'ın UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta haziran ayında Faroe Adaları, Litvanya ve Lüksemburg ile oynayacağı karşılaşmaların aday kadrosunda yer aldı. İtalya maçında ilk kez Ay Yıldızlı formayı giyen, Faroe Adaları karşısında göz dolduran ve Litvanya maçına 11'de başlayan Doğukan, Milli Takım'daki ilk golünü atmayı başardı.

Antalyaspor'da performansıyla alkış topladı

Nuri Şahin'li Antalyaspor'da performansıyla adından söz ettiren Doğukan Sinik, 2021/22'de ligde 32, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 3 maçta forma giydi. Lig maçlarında 2 bin 307 dakika sahada kalan genç futbolcu 3 gol attı, 7 asist yaptı. 

Fransız kulüplerinden Doğukan Sinik'e transfer kancası

2021/22 sezonundaki performansıyla A Milli Takım ’a kadar yükselen genç oyuncunun adı şimdiden Avrupa’dan ve Türkiye’den birçok takımla anılıyor. Akdeniz ekibiyle kontratı 2024 yılına kadar devam edecek olan Doğukan’a özellikle Fransız kulüplerinin ilgisinin yüksek olduğu ifade ediliyor. 

Senin için hazırladığımız haberler