Hakan Günal: Avrupa'da Kastamonuspor'un başarısı konuşuluyor

17.01.2018 - 11:33 | Son Güncellenme: 17.01.2018 - 11:33

Kastamonu Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası'nda Polonyalı ve Danimarkalı rakiplerini yenerek yoluna devam etti. Takımın antrenörü Hakan Günal, Pazar günü oynayacakları maçın önemine dikkat çekti.

Kastamonu Belediyespor Kadın Hentbol Takımı Antrenörü Hakan Günal'ın açıklamalarının videosu

 

 

Taraftarlarını sevindirdiler

EHF Kupası C Grubu'ndaki ilk maçında deplasmanda Danimarka temsilcisi Viborg'u 28-26 mağlup eden Kastamonu Belediyespor, 14 Ocak Pazar günü evinde karşı karşıya geldiği Polonya temsilcisi Vistal'ı 28-25 yendi. Gruptaki ilk iki maçından galip ayrılan Karadeniz ekibi, güzel oyunuyla seyircisini sevindirdi.

Norveç'in Byasen Handball Elite takımıyla 21 Ocak Pazar günü evinde karşılaşacak Kastamonu Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, bu maçtan da galip ayrılıp puanını 6'ya çıkarmak istiyor.

Günal: Grup maçlarına iyi başladık

Kastamonu Belediyespor Kadın Takımı'nın antrenörü Hakan Günal, yaptığı açıklamada, grup maçlarına çok iyi başladıklarını söyledi.

Sporcularıyla gurur duyduğunu ifade eden Hakan, "Ekibimiz müthiş bir uyum sağladı. Gösterdikleri performans az bir şey değil. Avrupa'nın 2 numaralı kupasında önce gruplara kalmayı başardılar. Şu anda da gruplarda namağlup gidiyoruz. EHF Kupası'ndaki 6 maçta hiç mağlup olmadık." dedi.

Hedef Byasen maçı

Pazar günü oynanacak maçın önemli olduğunun altını çizen Hakan Günal, şunları dile getirdi:

"Şimdi önümüzde Byasen maçı var. Bu maçı kazandığımız takdirde eğer Polonya takımı, Viborg'u yenerse gruptan çıkmayı garantilemiş olacağız. 6 puan yapmış oluyoruz. Bu gruptan mümkün olduğu kadar çok galibiyet alarak çıkmak istiyoruz. Gruplar bittiğinde bir ilki daha başarmış olacağız. 12 maçla bir sezonda en fazla Avrupa kupası maçı yapan ekip olacağız. Umarım bu başarılar gruptan çıktıktan sonra da devam eder."

Hakan Günal, elde edilen başarıların kendilerini liderliğe taşıdığını belirterek, "Şu anda 4 puanla grubun lideriyiz. Danimarka ve Norveç temsilcisinin ikişer puanı varken Polonya temsilcisinin hiç puanı yok." diye konuştu.

"Avrupa'da Kastamonuspor'un başarısı konuşuluyor"

Avrupa'da önemli bir başarıya imza attıklarını vurgulayan Hakan, şöyle devam etti:

"Türkiye, bu işin ciddiyeti ve öneminin çok farkında değil. İlk defa yeni sistemde gruplara kalan takımız. Turu geçtikten sonra Avrupa camiası bizim eleneceğimizi düşünüyordu. Macaristan ekibini hem orada hem de burada yenince şaşırdılar. Asıl şaşkınlığı ise Danimarka galibiyetinden sonra yaşadılar. Danimarka ekibine karşı ulusal düzeyde galibiyet almış bir Türk ekibi yok. Bunu ilk kez benim sporcularım başardı. Avrupa'daki birçok spor medyasında Kastamonuspor'un başarısı konuşuluyor. Şu anda rüzgardan daha fazlası var, umarım bir fırtınaya dönüşecek."

Takım kaptanı Serpil İskenderoğlu da takımda her şeyin yolunda olduğunu söyledi.

Motivasyonun üst seviyede olduğunu belirten Serpil, "Türkiye'de bir ilki başardığımız için camiadaki arkadaşlarımız, antrenörlerimiz, hakemler tek tek arayıp tebrik ediyor. Devam edeceğimize inanıyorlar ve bu yönde bize destek veriyorlar." ifadelerini kullandı.

Güzel top oynadıklarını aktaran Serpil İskenderoğlu, "Galibiyetler, daha büyük başarılar elde edeceğimiz konusunda kendimize olan güvenimizi artırıyor. Önce gruptan çıkıp sonra en az yarı final oynamayı düşünüyoruz. Şu anda Avrupa'dan teklif yok ama iyi bir takımız, sezon sonuna doğru olabilir diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler