Eski NBA yıldızı Tony Parker'ın lüks yatı denize indirildi

Eren Tuncay
13.11.2022 - 12:15 | Son Güncellenme: 13.11.2022 - 12:50

Antalya'da faaliyet gösteren Ava Yachts tarafından yapılan, NBA efsanelerinden Tony Parker'ın yaklaşık 10 milyon Euro değerindeki lüks yatı, denize indirildi.

Eski NBA yıldızı Tony Parker'ın lüks yatı denize indirildi

Eski NBA yıldızı Tony Parker'ın lüks yatı denize indirildi. Parker'ın Antalya Serbest Bölge'de inşa edilen 35 metrelik 4 güverteli yatı "Infinity Nine" ismini taşıyor.

Antalya Serbest Bölge'de 2018'de yapımına başlanılan 35 metre uzunluğundaki yat, tamamlanarak denizle buluşturuldu. Parker'ın 9 numaralı formasını simgeleyen "Infinity Nine (Sonsuz dokuz)" ismini taşıyan yatın test sürüşleri de başarıyla tamamlandı.

NBA'de San Antonio Spurs tarafından forması "emekli edilen" Fransız eski basketbolcu Parker, aynı zamanda bir deniz tutkunu. Yat, 40 yaşındaki eski NBA yıldızına teslim edilmek üzere gelecek hafta Antalya'dan ayrılacak.

4 güverteli yatta 9 kamara bulunuyor

Ava Yachts Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Küçükdiker, Türkiye'nin dünyada yat sektöründe önemli bir aşamaya geldiğini söyledi.

Türk mühendisler tarafından tasarlanan yatların ünlü isimler tarafından tercih edildiğini dile getiren Küçükdiker, "İlk lüks yatımızı ABD'li bir iş insanı için yaptık ve 2019'da denize indirdik. Tekne almak isteyen Tony Parker'a bu teknenin görselleri gönderildi. Parker da birçok örnek arasından bizim tasarımımızı beğendi ve bizi seçti." dedi. Tekneyi sipariş aldıktan sonra 2 yılda teslim etmek üzere hızlı bir şekilde yapımına başladıklarını anlatan Küçükdiker, ancak küresel salgın nedeniyle yurt dışından ekipmanların geç gelmesi nedeniyle yatı bu yıl tamamlayabildiklerini kaydetti.

Değeri 10 milyon Euro

Yatın çelik gövde ve alüminyum üst yapı ile inşa edildiğini belirten Küçükdiker, "Yatın tasarımı tamamen bana ait. 4 güverteli, 6 misafir kamarası, 3 mürettebat için kamarası var. Bu teknede yaklaşık 20 kişi yaşayabiliyor. Uzun menzilli bir tekne olduğu için yakıt kapasitesi yüksek." diye konuştu.

Küçükdiker, yatın yaklaşık 10 milyon Euro değerinde olduğunu ifade etti.

Parker, yatın son halini Monako'da görecek

Yatın yapımı sırasında ünlü yıldız Parker'ın iki kez Antalya'ya gelerek tekneyi incelediğini ancak son halini henüz görmediğini dile getiren Küçükdiker, "Yat, önümüzdeki hafta Monako'ya doğru yola çıkacak ve Tony Parker'a teslim edilecek. Kendisi orada görecek, biz de inşallah orada olacağız. Şu ana kadar Tony Parker'ın çalışmalardan memnun olduğunu söyleyebiliriz." ifadesini kullandı.

Firma olarak üçüncü yata başlayacaklarını belirten Küçükdiker, dünya çapında bir marka olma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Senin için hazırladığımız haberler