Fenerbahçe'den Augsburg'a transfer olan Berisha'dan Bayern Münih'e gol

Orhan Gülek
17.09.2022 - 17:57 | Son Güncellenme: 17.09.2022 - 18:11

Fenerbahçe'nin Augsburg'a kiraladığı Mergim Berisha, Almanya Bundesliga'nın 7. haftasında Bayern Münih'e karşı gol attı. İşte tüm detaylar...

Fenerbahçe'den Augsburg'a transfer olan Berisha'dan Bayern Münih'e gol

AJANSSPOR - HABER

Almanya Bundesliga'nın 7. haftasında Augsburg ile Bayern Münih karşı karşı geldi. WWK Arena'da oynanan mücadelede Fenerbahçe'nin Augsburg'a kiraladığı Mergim Berisha, Augsburg'u Bayern Münih karşısında 1-0 öne geçirdi.
 

Berisha'dan Augsburg formasıyla ilk gol

Karşılaşmanın 59. dakikasında penaltı çizgisi civarına gelen topu, tekte bırakan Berisha fileleri havalandırdı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Fenerbahçe'de beklenileni veremeyen ve son olarak teknik direktör Jorge Jesus'un da gözüne giremeyen Mergim Berisha, Augsburg formasıyla ilk golünü Bayern Münih'e atmış oldu.

Mergim Berisha kötü başladı ama...

Fenerbahçe 5 milyon euro ödediği Mergim Berisha'yı 1 yıllığına Augsburg'a kiralamıştı. Augsburg'a imza attıktan sonra Bundesliga'da 2 maça da ilk 11'de çıkan Mergim Berisha, son oynanan Werder Bremen maçında takımı adına galibiyeti getiren golün asistini yapmıştı. Buna rağmen Augsburg taraftarı henüz Mergim Berisha'yı kabullenmiş değil.

"Mergim Berisha bu sezon 8 gol atamaz"

Öyle ki ligde bu hafta oynanacak zorlu Bayern Münih maçı öncesi Mergim Berisha için yapılan bir ankete verilen cevap dikkat çekti. Bundesliga'da henüz 6 hafta geçilmişken "Mergim Berisha bu sezon 8 gol atar mı?" sorusunun sorulduğu ankete Augsburg taraftarları yüzde 65 gibi yüksek bir oranla hayır cevabını verdi.

4 milyon euroluk da satın alma opsiyonu bulunuyor

Augsburg, Mergim Berisha için Fenerbahçe'ye 300 bin euro kiralama ücreti öderken, oyuncunun 4 milyon euroluk da satın alma opsiyonu bulunuyor.

Berisha: "Fenerbahçe'de mutlu değildim"

Öte yandan Mergim Berisha, geçtiğimiz günlerde Alman basınına yaptığı açıklamada Fenerbahçe'de mutlu olmadığını ifade etti. “Bundesliga'da oynamak her zaman benim hayalimdi" diyen Arman oyuncu, "Bu Augsburg'da gerçekleşti. Bunun için gururlu ve minnettarım. Fenerbahçe'de mutlu değildim. Ancak İstanbul adımından pişman değilim. Çünkü orada da iyi deneyimler yaşadım" dedi.

Mergim Berisha'nın Fenerbahçe performansı

2021-2022 sezonunda Avusturya'nın Salzburg takımından Fenerbahçe'ye transfer olan Mergim Berisha, geçen sezon sarı lacivertli formayı 34 kez giydi ve 8 gol katkısı yaptı. Bu sezon ise Süper Lig'in ilk haftasında Ümraniyespor'a karşı 1 gol attı.

Senin için hazırladığımız haberler