Meksika Ligi'nde meydan savaşı! 17 ölü, çok sayıda yaralı

06.03.2022 - 11:12 | Son Güncellenme: 06.03.2022 - 16:17

Meksika Ligi'nde Queretaro ile Atlas arasında oynanan maçta iki takım taraftarları arasında büyük olaylar çıktı. 17 kişinin hayatını kaybetti kavgada çok sayıda taraftar da yaralandı. İşte detaylar...

Meksika Ligi'nde meydan savaşı! 17 ölü, çok sayıda yaralı

Meksika Ligi'nin 9. haftasında Corregidora Stadyumu'nda oynanan maçta, konuk ekibin 1-0 üstünlüğü ile devam edilirken, ev sahibi takım taraftarlarının Atlas taraftarlarına saldırmasıyla başlayan olaylarda büyük bir kavga yaşandı. 

Hakem maçı tatil etti

Karşılaşmanın 63. dakikadasında çıkan olaylar sonrası hakem Fernando Guerrero maçı durdu. Güvenlik güçlerinin müdahelesine rağmen olaylar yatışmayı daha fazla sayıda taraftarın saha içine girmesi üzerine maçın hakemi mücadeleyi tatil etti.

63. dakikada önce tribünde başlayan olaylar daha sonra saha içinde devam etti. Çıkan kavgada bazı taraftarların birbirlerine saldırmak için stattan söktükleri demirleri kullandığı görülürken, kavgada silah da kullanıldığı iddia edildi.

Çok sayıda yaralı var, 17 kişi öldü

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre 22 kişinin yaralandığını büyük kavgada, ikisi kritik durumda olan dokuz kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ve videolarda saha içinde taraftarların dövüldüğünü, tekmelendiğini ve sürüklendiğini, tribünde ise yerde kanlar içinde yatan taraftarlar olduğu görüldü.

TV Azteca muhabiri David Medrano Felix, olayların ardından sosyal medya hesabından "Gayri resmi rakamlara göre 17 kişi öldü" bilgisini verdi. 

Diğer maçlar oynanmayacak

Meksika Ligi (Liga MX) Disiplin Kurulu da konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını ve daha fazla bilginin gelmesini bekleyeceklerini duyurdu.

Liga MX başkanı Mikel Arriola ise yaşananları "kabul edilemez" olarak nitelendirdi ve hafta sonu için kalan lig maçlarının oynanmayacağını, önce sorumlulara "örnek cezalar" verileceğine açıkladı.

"Meksika futbolunun bittiği gün"

ABD'nin ünlü spor kanalı ESPN ise karşılaşmada yaşanan şiddet olaylarını "Meskika futbolunun bittiği gün" 

Atlas kulübü Başkanı'ndan açıklama geldi

Olaylar hakkında açıklama yapan Atlas kulübü Başkanı Jose Riestra, "Bugün Corregidora'da yaşadıklarımız gerçekten talihsizlik, futbolun temsil ettiği değerlerden çok uzak. Saha içinde ve dışında her türlü şiddet eylemini kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler