Ekvador-Brezilya maçına Fenerbahçeli Valencia'ya yapılan hareket damga vurdu

28.01.2022 - 11:03 | Son Güncellenme: 28.01.2022 - 13:56

Dünya Kupası Elemeleri'nde Ekvador'un sahasında Brezilya'yı konuk ettiği maça kaleci Alisson Becker'in Fenerbahçeli Enner valencia'ya yaptığı hareket damga vurdu.

Ekvador-Brezilya maçına Fenerbahçeli Valencia'ya yapılan hareket damga vurdu

2022 Dünya Kupası Güney Amerika elemelerinde Fenerbahçe forması giyen Enner Valencia'lı Ekvador sahasında Katar bileti almayı garantileyen lider Brezilya'yı konuk etti.

Konuk takımdan 6. dakikada Casemiro'nun ve 75. dakikada Ekvador'dan Caicedo'nun karşılıklı golleriyle 1-1 sona eren karşılaşmaya kırmızı kartlar ve VAR kararları damga vurdu.

5 dakikada iki kırmızı kart

Ekvador kalecisi Alexander Dominguez'in 15. dakikada Brezilyalı Cunha'ya ceza sahasında yaptığı sert hareket sonrası kırmızı kart gördü. Konuk ekipten Emerson ise 20. dakikada ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 

İşte karşılaşmanın özet görüntüleri...

İlgini Çekebilir
FIFA Başkanı Gianni Infantino'ya tepki! 'Afrikalılar Avrupalılardan daha mı az değerli”
Habere Git

Hakem Valencia'ya yapılan harekete önce kırmızı verdi ama... 

Karşılaşmanın 26. dakikada Brezilya kalecisi Alisson Becker, ceza sahası dışında topu uzaklıştırmaya çalıştığı sırada Fenerbahçeli Enner Valencia'ya sert bir hareket yaptı. Maçın hakemi ereddütsüz doğrudan kırmızı kartını gösterdi. VAR'ın uyarısının ardından pozisyonu izleyen karşılaşmanın hakemi kırmızı kartı iptal ederek sarı kart gösterdi.

Alisson'un gördüğü ikinci kez kırmızı kart da iptal oldu

Mücadelinin 90+5. dakikasında Alisson'un ceza sahası içinde rakibine yaptığı hareketin ardından hakem penaltı noktasını göstererek sambacı kaleciyi ikinci sarı karttan oyun dışına gönderdi. Ancak VAR incelemesi sonrası hakemin hem penaltı kararı hem de Alisson'a verilen kırmızı kart geçersiz sayıldı.

Ekvador'un iki penaltısı Alisson Becker'in iki kırmızı kartı iptal oldu

Karşılaşmanın 55. dakikasında da ceza sahasında Brezilya'dan Raphinha'nın rakibine yaptığı hareket sonrası hakem penaltı noktasını gösterse de bu karar VAR incelemesinin ardından iptal oldu.

 

Valencia 90 dakika forma giydi

Ekvador'da Enner Valencia'nın 90 dakika sahada kaldığı maçın ardından Dünya Kupası'na katılmayı garantileyen Brezilya'nın puanı 36 olurken, Ekvador ise 24 puanla 3. sırada yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler