Video - Kenan Sofuoğlu'na muhteşem veda!

13.05.2018 - 15:38 | Son Güncellenme: 13.05.2018 - 15:38

Son kez piste çıkan milli gururumuz Kenan Sofuoğlu, annesi ve sevdiklerine söz verdiği için yarışa katılmadığını açıkladı.

Kenan Sofuoğlu'nun veda videosu

 

Türk spor tarihinin en önemli isimlerinden Kenan Sofuoğlu, başarılarla dolu kariyerine nokta koydu. 20 yıllık kariyerinde 5 Dünya Şampiyonluğu bulunan Sofuoğlu’nu motosiklet dünyası muhteşem bir veda ile uğurladı. 
Türkiye’nin yetiştirdiği en başarılı motosiklet sporcusu Kenan Sofuoğlu, pistlere veda etti. Dünya Supersport Şampiyonası’nın 5. ayağı olan İtalya Grand Prix’inde kısa bir sürüş gerçekleştiren Red Bull sporcusu Sofuoğlu tribünleri selamladı ve binlerce taraftar tarafından ayakta alkışlandı. 
2007, 2010, 2012, 2015 ve 2016 olmak üzere toplamda 5 dünya şampiyonluğu bulunan Kenan Sofuoğlu, yaşadığı ciddi sakatlıklara karşın geçtiğimiz yılı ikinci sırada tamamladı. 33 yaşındaki sporcu, bu sene de sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix’inde geçirdiği kazanın ardından son yarışı olan İtalya Grand Prix’ine kadar bir daha yarışamadı. 

Yarıştan sonra podyum alanında Superbike sürücüleri de dahil olmak üzere birçok kişiyle vedalaşan temsilcimiz, anneler gününde annesini daha fazla heyecanlandırmamak adına piste çıkmadığını dile getirdi:

"Evet, belki biraz üzgün ayrılıyorum. İlk olarak neden bugün yarışa çıkmadığımı sordular. Bildiğiniz gibi bugün anneler günü ve anneme yarışa çıkmayacağıma dair söz vermiştim. Isınma turundan sonra garaja yöneldim. Aileme, sevdiklerime, cumhurbaşkanıma yarışa çıkmayacağıma dair söz vermiştim. Herkese veda etmek için son kez piste çıktım ve start almama gerek yoktu. Kawasaki'ye, Puccetti'ye, Dorna'ya ve beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Bugün sevenlerim için pistteydim. Buralardan ayrılıyorum ancak benim yerime burada olacak gençler var" dedi.

Yarışı Cluzel kazandı

Yarışa ikinci sıradan başlayan NRT Yamaha sürücüsü Jules Cluzel, eline geçirdiği liderliği damalı bayrağa kadar korumayı başardı ve 25 puanı hanesine yazdırdı. 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler