Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk kongre kararı hakkında konuştu

17.11.2017 - 16:15 | Son Güncellenme: 17.11.2017 - 16:15

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk kongre kararı hakkında konuştu

Antalyaspor A.Ş'de sıcak gelişmeler devam ediyor. Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk'ün önceki gün yaptığı, "Olağanüstü kongre düşünüyoruz." açıklamasından sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel cevap vermişti.

ANTALYASPOR'UN KONGRE SÜRECİ

Antalya şehrinden destek alamadığını dile getiren Ali Şafak Öztürk, isim vermeden Antalyaspor A.Ş hisselerinin %56'sına sahip olan Kulüp Derneği'ni de karalama kampanyası yapmakla itham etmişti.

Kırmızı-beyazlı ekibin genç başkanı bugün gazetecilerle sohbet toplantısı için bir araya geldi.

Öne çıkan açıklamalar şu şekilde:

"Bize attığı tweete çok şaşırdım"

"Genel kurul ile ilgili süreç devam edecek. Önümüzdeki pazartesi Yönetim Kurulu toplantısı olacak Süreçle ilgili karar bildirilecek. Duygusal anlar yaşadım, sonunu getiremedim Toplantının devamını getirerek değer verildiğimizi hissediyoruz. Taraftara teşekkür ederim, konuşmayı tamamlayamadım. Tamamlayabilseydim taraftardan sonra teşekkür etmemiz gereken kişiye edecektik. Menderes Türel hakkında.Türel benim ağabeyimdir, biz kimseye muhtaç olduğumuzdan ya da korkumuzdan bir davranışta bulunmadık. Dün akşam beraberdik, Fikret Öztürk babam, 'Sen de kardeşim gibisin.' dedi. Bize attığı tweete çok şaşırdım.  Onları söylemesine bile gerek yok. Yaptıklarını herkes biliyor. "

"Daha iyi yönetebileceğini düşünenler varsa gelsin aday olsun"

"Antalyaspor için elimizden geleni yapmaya hazırız. Türel de öyle. Bundan sonrası ve oradaki mesajlar çok önemliydi. Moloz dışında konuşulanlar da vardı. Antalyaspor'un ya da bizim başarımızi görmek istemeyenler vardı. Onun için seçim kararı aldık. Daha iyi yönetebilecegini düşünenler varsa gelsin aday olsun. 

Bir şeyler sürekli karıştırılıyor. Oyuncular yönlendirilmeye çalışılıyor. Ismarlama haberler çıkarılıyor. Bir oyuncunun maliyeti 5-6 kez farklı zamanlarda yanlış bilgilerle haberleştirilmesi normal değil. Başkan kim olursa olsun Antalyaspor'un başarısını istemeliyiz. Bazı kişilerle muhatap olmak istemiyoruz. Bazı oluşumlarla..."

 "Dernek değil kamuoyu bizi istedi"

"Bu kulübün kötü yönetilmesi gerekçesiyle göreve geldik. Dernek değil kamuoyu bizi istedi. Dernek ile ilgili yapı değişebilir. Hem A.Ş. hem dernek.Biz sınavdan geçiyoruz dernek de öyle. Borçlarımızda yüzde 40'lık artış var. Geldikleri döneme göre 32 milyon euro borç vardı geldiğimizde. Gelirler temlik altındaydı, mecbur kredi çektik."

Nasri, Antalyaspor'a kalacak mı?

"Nasri'yi bırakın serbest bırakmayı bonservis veren kulüpler var Çin, ABD, Meksika'dan 10-15 milyon euro bonservis getirir biraz oynasa. Nasri'nin bonsevisinde Manchester City yüzde 40 hakka sahip."

"Menez'e teklif var"

"Bu sezon tüm oyunculara 3.9 milyon euro bonservis verdik. Marsilya, Vainqueur'ü1 .5 milyon euroya alacaktı. Biz 500'e aldık. Belki de bu oyuncuları satarak menajerlerden para kazanacaklar diye insanların ağzı sulanıyor. Menez'e de teklifler var."

"Bir kulübün yöneticisi olacakmışım gibi sözler nereden çıkıyor"

"Antalyaspor gibi bir kulübün başkanıyken bir kulübün yöneticisi olacakmışım gibi sözler nereden çıkıyor merak ediyorum."

Zemin açıklaması

"Zemin sorunundan bahsediyorlar. Her zaman olan şeyler; stadyumun yuvarlak olması ve yeterli güneş olmaması. Moloz fiyatının düşmesinden dolayı gelirimiz yarı yarıya değil yüzde 83 düştü."

Video

Senin için hazırladığımız haberler