Video - La Liga Nihat Kahveci'yi unutmadı

23.11.2017 - 20:42 | Son Güncellenme: 23.11.2017 - 20:42

Bir dönem attığı gollerle İspanya'ya damgasını vuran eski futbolcu Nihat Kahveci, La Liga tarafından unutulmadı. İspanyol futbol liginin resmi Twitter hesabı tarafından eski milli futbolcunun gollerinin bir klibi paylaşılırken, "İyiki doğdun Nihat Kahveci" notu düşüldü.

La Liga'nın paylaştığı Nihat Kahveci videosu

2001-2002 sezonunun devre arasında Beşiktaş'tan 5 milyon Euro bonservis bedeliyle İspanya'nın Real Sociedad takımına transfer olan Nihat Kahveci, İspanyollar tarafından hala unutulmadı.

195 maçta 75 gol attı

9.5 sezonda Real Sociedad ve Villarreal takımlarının formasını giyen ve çıktığı 195 La Liga maçında 75 kez gol sevinci yaşayan ve 8 kez de arkadaşlarını golle buluşturan Nihat Kahveci, İspanya'dan ayrılmasının üzerinden 8 sene geçmesine rağmen hala akıllardaki yerini koruyor. La Liga'nın resmi Twitter hesabı, Nihat Kahveci'nin İspanya'da attığı gollerden bir klip hazırlarken, eski milli yıldızın doğum gününü kutladı. Yapılan paylaşıma "İyiki doğdun Nihat Kahveci" notu düşüldü.

Nihat Kahveci Kimdir?

23 Kasım 1979’da İstanbul’da doğdu. 1996 yılında geldiği Beşiktaş’ın altyapısında çıkardığı maçlarla kısa sürede dikkat çekti. Ankaragücü ile oynanan bir PAF maçında oyuna 60. dakikada giren ve üç gol atarak 2-0 yenik olan takımını 3-2 galibiyete taşıyan Nihat bir anda günün adamı oldu. 1997 – 98 sezonunda Kahramanmaraş’a transfer olurken son anda antrenör Fuat Yaman’ın önerisiyle John Benjamin Toshack tarafından A takım kadrosuna alındı. 

A Takımı’na geçtikten kısa bir süre sonra Galatasaray ile oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında kupayı Beşiktaş’a getiren golü atınca günün adamı oldu. Gençliği, enerjisi, sürati, özellikle sağ ayağı ile uzaktan attığı goller Nihat’ı Beşiktaş’ın vazgeçilmez yıldızı haline getirdi. Beşiktaş’ta oynadığı ilk yılda takımı Türkiye Kupası’nı kazanırken Nihat’ın da bu başarıda payı büyük oldu. Nihat Beşiktaş’ta oynadığı 115 lig maçında 28 gol attı.

2001 Ocak ayında ara transferde Toshack tarafından, İspanya La Liga takımlarından Real Sociedad'a alındı. Bu transferden Beşiktaş 5 Milyon Euro kazandı. İlk yarım sezonunda çok az şans bulan Nihat ancak 2 gol atabildi. Nihat bir taraftan kadroya girme savaşı verirken öte yandan Baskça öğrendi.

Gerçek futbolunu 2002 – 03 sezonunda ortaya koyan Nihat, özellikle Darko Kovaceviç’le müthiş bir ikili oluşturdu. Nihat Kahveci 23 gol kaydederek İspanya gol krallığı listesinin üst sıralarında yeralırken Real Sociedad’da ligi Real Madrid’in arkasından ikinci bitirdi. 

Nihat, 2003 temmuzunda Pınar Kaşgören ile İstanbul'da evlendi.

Sociedad, 2003 - 04 sezonunda bir önceki yıla oranla çok kötü performans gösterirken, takımı sırtlayanların başında yine Nihat Kahveci vardı. Bu sezonda da 14 gol atan Nihat, İspanya’da yılın futbolcusu seçildi. 2004 – 05’te sezona yine başarılı bir giriş yapan 23 maçta 13 gol attı. Ancak sezon ortasında sakatlandı ve sezonu erken kapattı. Sakatlıktan sonra 2005 - 06’da geç forma giren Nihat ancak 7 golde kaldı.

Nihat 2006'da sözleşmesi bitince Villareal'e transfer oldu. Ancak yeni takımında onu şanssızlıklar bekliyordu. 2006’da yine ağır bir sakatlık yaşadı ve 8 ay süren sahalardan uzak kaldı. Sakatlık sonrası 2007 – 08 sezonuna super bir başlangıç yapan Nihat, fileleri birbiri ardına havalandırırak Villareal’in La Liga’da başarılı bir sezon geçirmesini sağladı.

Nihat, Euro 2008 elemelerinde de attığı gollerle Milli Takıma Avrupa Futbol Şampiyonası’nın kapısını açan adam oldu. Nihat Milli Takım’da ilk formayı 2000 yılında giydi. Kahveci, Milli Takımın üçüncü olduğu 2002’deki Dünya Kupası kadrosunda da yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler