Video - Lucescu'dan bir yabancı kuralı açıklaması daha!

08.11.2017 - 18:22 | Son Güncellenme: 08.11.2017 - 18:22

Video - Lucescu'dan bir yabancı kuralı açıklaması daha!

Ben yarın akşam bir maç oynayacağımız düşünüyordum. Eğer sürekli geçmişteki yaptığım röportajları konuşacaksak hata yapmış oluruz. Açık olarak söyledim. Romanya, Rusya, Polonya, Yunanistan gibi ülkeler Doğu Avrupa ülkesi. Bunun için söyledim. Bunu değişik şekilde yorumlamak istiyorsanız farklı bir şey. Röportajımda Doğu Avrupa ve Batı Avrupa ayrımından başka daha faydalı şeyler vardı. 40 televizyon, 100 tane dergi, 100 tane gazeteye cevap verirsem işimi yapmak konusunda zorlanırım. TV kanalında bahsettiğim konu, orada bahsettiğim gibi.

Tekrar etmemi istiyorsanız, tekrar edebilirim; Türkiye'de yaş ortalaması Avrupa'dan daha yukarıda. Türkiye Ligi'nin ortalama yaşı, 29-30 arası. Avrupa'nın yaş seviyesinden yukarıda. 2. olarak Avrupa'da Türkiye 31 ülkenin içinde en az genç futbolcu kullanan ülke pozisyonunda. Türkiye'de oynayan yabancı kadar, Avrupa'da oynamıyor. Mücadeleci bir milli takımı kiminle yapabilirim? Ne dedik yarı yarıya yabancı olacak '14 yerli 14 yabancı' ama sahaya baktığımız 11 futbolcunun 8'i yabancı. Yüzde 80 yabancı yüzde 20 Türk futbolcu oynuyor. Ben yabancı oyuncuya karşıyım demedim, olduğu gibi kalmasından yanayım. Ama milli takımdaki oyunculara daha fazla fırsat verilmesini talep ettim, budur. Teknik olarak çok üst düzeyde olan Türk oyuncular ile üst seviyede bir Türk Milli Takımı kurabileceğimize inanıyorum. Bütün açıklamalar bu minvalde gitti.

Türk futbolcuların hiçbiri için, 'Artık çağırmayacağım' demedim. İyi futbol oynayan oyuncular, 35-36 yaşında da oynayabilir. Çağırmadığım oyuncular, yarın gelmeyecek diye bir kural yok, geleceklerdir. Kulüplerin yapamadığı, oynatamadığı gençleri ben oynatmak istiyorum. Kendi kulüplerinde bulamadıkları şansı vererek onları yukarı taşımak istiyorum.  Çok fazla maç seyrettim. Sizin tanımadığınız isimleri de sahada göreceksiniz. 7 tane yeni oyuncumuz var. Çok genç bir ekip. Bu ekibin önemli potansiyel olduğuna inanıyorum. Önümüzde 1.5 yılımız var. Bu oyuncular değerlerini sahada göstereceklerdir.

AJANSSPOR - A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Romanya ile yapılacak hazırlık maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yaptı.

Lucescu'nun sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

Basın toplantısı (Video)

Senin için hazırladığımız haberler