Nihat Özdemir, Camp Nou'da Xavi, Busquets Ve Laporta ile Birlikte

Orhan Gülek
29.05.2023 - 12:01 | Son Güncellenme: 29.05.2023 - 14:12

Eski TFF Başkanı Nihat Özdemir, Camp Nou'nun yenilenme çalışmalarını başlatan sembolik törende Xavi, Sergio Busquets, Joan Laporta ile beraber görüntülendi.

Nihat Özdemir, Camp Nou'da Xavi, Busquets Ve Laporta ile Birlikte

AJANSSPOR - HABER

İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona, futbolseverler için büyük önemi bulunan Camp Nou Stadyumu'nun restore edilmesi için eski TFF Başkanı Nihat Özdemir'in de kurucu ortakları arasında yer alan Limak Holding'le çalışmaya başladı.

Nihat Özdemir, Xavi, Busquets ve Laporta ile törene katıldı

Barselona şehrinin ikonik yapılarından birisi olan Spotify Camp Nou’nun yenileme çalışmaları devam ederken, ilk kazma vuruldu. Yenilenme çalışmalarını başlatan sembolik törende eski TFF Başkanı Nihat Özdemir,  Barcelona'yı bu sezon şampiyonluğa taşıyan Teknik Direktör Xavi, başkan Joan Laporta ve Sergio Busquets ile beraber görüntülendi.

Nou Camp'ta ilk kazma vuruldu

Gerçekleşen törende toprak atılan bölüme Barcelona formasının da içinde olduğu bir zaman kapsülü gömüldü. Daha sonra ise Nihat Özdemir, Xavi, Busquets ve Laporta sırasıyla çukura toprak attı.

Camp Nou Stadı'nı Limak İnşaat restore ediyor

Dünyanın en büyük spor kulüplerinden FC Barcelona, stadı Spotify Camp Nou’nun yenilenmesi işi için Limak ile kontrat imzalamıştı.

Sözleşmeye göre yenileme çalışmaları liglerin bitmesinin ardından haziran ayında başlayacak ve 3 yıl içinde tamamlanacak. Barcelona yönetimi, yenileme çalışmaları için Limak’ın seçildiğini 9 Ocak 2023 tarihinde açıklamıştı.

Camp Nou'nun kapasitesinin 105 bine çıkartılacak

Restorasyon çalışmalarıyla birlikte Camp Nou'nun kapasitesinin 105 bin 53'e çıkarılması ve 50 bin metrekarelik bir çatının kurulması hedefleniyor. Çalışmaların 2026 yazında sona ermesi öngörülüyor.

Maçlarını Olimpiyat Stadı'nda oynayacak

La Liga'da 2022-2023 sezonu tamamlandıktan sonra Camp Nou inşaata gireceği için Barcelona futbol takımı, Ekim 2024'e kadar maçlarını Barselona kentinin Montjuic bölgesindeki Olimpiyat Stadı'nda (yaklaşık 50 bin kapasiteli) oynayacak.

Senin için hazırladığımız haberler