Özdilek: 'Maçın ilk yarısında fişi çekebilirdik'

08.12.2017 - 01:37 | Son Güncellenme: 08.12.2017 - 01:37

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, 1-1 berabere kaldıkları ve Avrupa'ya veda ettikleri Guimaraes maçının ardından TRT Spor'a konuştu.

Konyaspor Teknik Driektörü Mehmet Özdilek'in açıklamalarının videosu

 

Mehmet Özdilek, Guimaraes maçını yorumladı

"Salzburg maçı ile yarışa girdik. Final maçı Marsilya maçıydı. Bugün de kazanabilecek kadar oynayabildiğimizi düşünüyorum. Maçın ilk yarısında fişi çekebilirdik. Önemli olan, ülkemizi ve camiamızı layıkıyla temsil ettik. Yeni yeni buralarda mücadele ediyoruz. Geçen sene 1 puan, bu sene de 6 puan. Konyaspor camiasının buralarda olması gerektiğini oyunculara da tekrar söyledim. Burada olmanın kıymetini oyuncular gördüler ve biraz daha hissettiler. Ülke puanı ve kendi gücümüzü test etmek adına önemli bir maçtı."

Hücum oyuncusu transfer edilecek mi?

"Birkaç oyuncuyu bugün görmek istedim. Ben alacağımı aldım. Oyuncuların performansından memnunum. Son vuruş tabii farklı. Ligde ve kupada üreteceğiz. Devre arası için biz bulacağız, o konuda sıkıntı yok."

Özdilek, basın toplantısında neler dedi?

"Beraberlik doğru bir sonuç gibi görünüyor. Bakıldığı zaman bugün itibarıyla grubun dışında kaldık. Söylenecek fazla bir şey yok. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Marsilya maçında yediğimiz golün çalışması olmaz. Futbol enteresan bir oyun. Biz Marsilya ile berabere kaldık diye ciddi anlamda çok üzüldük. Marsilya çok tecrübeli bir takım. İkinci senemizde çok büyük yol kat ettiğimizi düşünüyorum. Maçın ilk yarısında fişi çekebilirdik. Üretmede sıkıntımız yok ama son vuruşlarda talihsizlikler var. Bitirebilir miydik? Evet. Kaybedebilir miydik? Evet. Puansal açıdan iyi bir maç oldu bizim için. Türkiye Ligi'ni ve Avrupa Ligi'ni farklı değerlendirmek lazım. İlk üç maçtaki sıkıntı bizi biraz grubun dışına attı. Salzburg maçı ile biraz işin içine girdik. Marsilya maçından sonra geri adım atmadık. Bugün de geri adım atmadık. 1-0 çok riskli bir skordur. Üç günde bir maç oynuyoruz. Oyuncular anlamında 6 oyuncu kadroda yok. Tecrübe bazen birçok şeyin önüne geçebiliyor."

Senin için hazırladığımız haberler