Video - Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları düzenlendi

30.11.2017 - 16:07 | Son Güncellenme: 30.11.2017 - 16:07

Adana'da Çukurova Üniversitesinin ev sahipliğinde Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları düzenlendi.

Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları videosu

 

Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Mehmet Civelek, Çukurova Üniversitesi Lütfullah Aksungur Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özel Olimpiyatlar Türkiye organizasyonunun 35. yılının kutlandığını, bu kapsamda farklı illerde özel sporcuların katılımıyla günübirlik etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Adana'daki etkinliğe 14 farklı özel eğitim kurumundan 160 özel sporcunun katıldığını ifade eden Civelek, "Sporcularımız, bugün dört branşta kendi aralarında oyunlar oynayarak başarılı olmanın mutluluğunu yaşadı. Bu oyunları Türkiye'nin 11-12 ilinde düzenliyoruz. Amacımız, sporu belli bir araç olarak kullanarak özel sporcularımıza diğer bireylerle kaynaşabilecekleri fırsatlar sunmak; başarabileceklerini, yapabileceklerini önce kendilerine daha sonra da onlarla birlikte olanlara göstermek." diye konuştu.

Civelek, sporculardan performans beklemediklerini, onlardan sadece cesaret ve yapabileceklerini göstermelerini istediklerini aktardı.

Özel Olimpiyatlar Türkiye'nin 35 yılda yaklaşık 20 bin sporcuya ulaştığını belirten Civelek, bu sayıyı daha da arttırarak çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.

Etkinlikler kapsamında özel sporcular halk oyunları gösterisi sundu ve müzik eşliğinde eğlendi. Açılış töreninin ardından atletizm, basketbol, masa tenisi ve bocce branşlarında yarışmalar yapıldı.

Senin için hazırladığımız haberler