Ünlü futbolcu Kurt Zouma'nın kediye şiddet uyguladığı video ortaya çıktı

08.02.2022 - 16:02 | Son Güncellenme: 08.02.2022 - 16:27

Premier Lig ekibi West Ham United'ın Fransız futbolcusu Kurt Zouma'nın bir kediye şiddet uyguladığı video ortaya çıktı. Görüntüler büyük tepki yaratırken, kulübünden açıklama geldi.

Ünlü futbolcu Kurt Zouma'nın kediye şiddet uyguladığı video ortaya çıktı

İngiltere'de West Ham United forması giyen 27 yaşındaki stoper Kurt Zouma kedisine işkence yaptığı görüntüler ile gündeme geldi.

Hem işkence yaptı hem kahkaha attı

The Sun'ın ulaştığı görüntülerde Fransa Milli Takımı’nın oyuncusunun, takımının FA Cup’ta oynadığı Kidderminster Harriers maçından bir gün sonrasında evinde bir kediye futbol topuna vurur gibi tekme attığı görülüyor. Hem Zouma'nın hem de videoyu çektiği belirtilen Fransız futbolcunun kardeşi Yoan kedinin tekmelendiği anlarda kahkaha attığı duyuluyor.

Kediye futbol topuna vurur gibi tekme attı

Zouma kediyi mutfak ve yemek odasında da kovalarken, kediye ayakkabı da fırlatığı görülüyor. Tüm bu yaşananlar esnasında evde bir çocuğun olduğu ve kediye yapılan işkenceye şahit olduğu tespit edildi. 

İşte tepki çeken o görüntüler...

"Görmezden gelmeyeceğiz"

West Ham'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Kurt Zouma'nın ortaya çıkan görüntülerini açık şekilde kınıyoruz. Kendisiyle iletişime geçtik ve bu konuyla içişlerimiz dahilinde ilgileneceğiz. Ancak şunu açıkça belirtmek isteriz ki, hayvanlara yapılan bu muameleyi görmezden gelmeyeceğiz." denildi.

Hem yaptı hem de 'pişmanım' dedi

Skandal görüntülerin sahibi Zouma ise, yaptıklarından dolayı özür dileyerek, "Davranışım için hiçbir mazaretim yok, içtenlikle pişmanlık duyuyorum. Ayrıca videodan rahatsız olan herkese ne kadar derinden üzgün olduğumu söylemek istiyorun. Herkesi temin ederim ki, iki kedimiz de gayet iyi ve sağlıklı. Bütün ailemiz tarafından seviliyorlar ve el üstünde tutuluyorlar. Bu davranış bir daha olmayacak münferit bir olaydı.”

5 yıl hapis cezası alabilir

İngiliz basını, bu görüntelerin ardından Fransız futbolcu hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. 27 yaşındaki futbolcu, suçlu bulunması halinde 5 yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

Senin için hazırladığımız haberler