Stephen Curry, NBA tarihinin en çok üçlük atan oyuncusu rekorunun yeni sahibi oldu

15.12.2021 - 08:57 | Son Güncellenme: 15.12.2021 - 11:22

NBA'de Golden State Warriors, New York Knick'i deplasmanda 105-96 yenerken; Warriors'un yıldızı Stephen Curry, tüm zamanların en çok üçlük atan oyuncusu rekorunun yeni sahibi oldu.

Stephen Curry, NBA tarihinin en çok üçlük atan oyuncusu rekorunun yeni sahibi oldu

NBA'de Golden State Warriors, New York Knick'i deplasmanda 105-96 yenerken; Stephen Curry, tüm zamanların en çok üçlük atan oyuncusu rekorunun yeni sahibi oldu.

NBA tarihinin en çok üç sayılık basket bulan ismi oldu

Warriors’ta takımın süperstarı Stephen Curry, Knicks karşısında bulduğu üç sayılık basketlerle NBA tarihine geçti ve Ray Allen’ı geride bırakarak lig tarihinin en çok üç sayılık basket bulan ismi oldu. 

Curry, Ray Allen'ın 2.973 üç sayı rekorunu kırdı 

Yeni rekorun sahibi olmak için sadece 2 üçlüğe ihtiyacı alan Stephen Curry, karşılaşmanın başlamasından 1 dakika 4 saniye sonra ilk üçlüğünü kaydettiği ve Ray Allen'a ait 2.973'lük rekoru egale etti. Karşılaşmanın 3 dakika 37. saniyesinde ise Alec Burk'un üzerinden ikinci üçlüğü kaydeden Stephen Curry, 2.974 rakamına ulaştı ve NBA tarihinin en çok üçlük kaydeden ismi oldu.

Ray Allen sarılarak tebrik etti

Maçın duygusal anlarından biri de rekora tanıklık eden bu unvanın eski sahibi Ray Allen'in Curry'ye sarılıp, oyuncuyu tebrik etmesiydi. Curry, rekordan sonra duygusal anlar yaşadı. Curry, rekorunu 789 normal sezon maçında kırarken; bir önceki rekoru Ray Allen 1,300 maçta kırmıştı.

3 efsane yan yana poz verdi

Maçın ardından NBA tarihinin en çok üç sayılık basket bulan 3 oyuncusu olan, Stepen Curry, Ray Allen ve Reggie Miller, ellerinde formalarıyla birlikte kameralara poz verdi.

 

Takım arkadaşları soyunma odasında kutladı

Golden State Warirors'lu oyuncular soyunma odasında Curry'i yeni rekoru için tebrik ederken, ellerindeki suları yıldız oyuncunun başından aşağı döktüler.

 

Warriors son 5 maçta 4. galibiyetini aldı

Golden State Warriors, son beş maçta 4. galibiyetini elde ederken, Curry karşılaşmayı 22 sayıyla tamamladı. Jordan Poole 19, Andrew Wiggins de 18 sayıyla oynadı. 

Knicks'te Julius Randle 31 sayılla maçın ve takımının en skorer ismi oldu. Ancak bu performanms Knicks'in üst üste dördüncü maçından da yenik ayrılmasna engel olamadı. Knicks ayrıca son 8 maçta 7 kez salondan yenik ayrıldı.

Suns ve Nets, rakiplerini uzatmada yendi

Batı Konferansı'nda zirve mücadelesi veren Phoenix Suns, konuk olduğu Portland Trail Blazers'ı 111-107, Doğu Konferansı lideri Brooklyn Nets ise sahasında Toronto Raptors'ı 131-129 mağlup etti.

Suns'ta Deandre Ayton 28 sayı, 13 ribaunt, Chris Paul de 24 sayı, 14 asist, 8 ribauntla "double double"a imza attı.

Arka arkaya 3. galibiyetini alan Nets'in yıldız oyuncusu Kevin Durant 34 sayı, 13 ribaunt, 11 asistle "triple double" yaptı. Patty Mills de 30 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

Senin için hazırladığımız haberler