Formula 1 Haberleri | Japonya Grand Prix'sini Kazanana Öpücükle Kupa

Orhan Gülek
23.09.2023 - 16:23 | Son Güncellenme: 23.09.2023 - 16:39

Japonya Grand Prix'sini kazanana, öpücükle çalışan kupa verilecek. Yarışı kazanan kupayı öptüğünde, kupa pilotun ait olduğu ülkenin bayrağını gösterecek

Formula 1 Haberleri | Japonya Grand Prix'sini Kazanana Öpücükle Kupa

AJANSSPOR - HABER

2023 Formula 1 Dünya Şampiyonası, yarın gerçekleştirilecek Japonya Grand Prix'si ile devam ediyor. Heyecan dolu mücadelede ilk üçe giren pilotlar, Suzuka podyum kutlamaları için yenilikçi 'öp beni' kupası alacaklar.

Japonya GP'de heyecan sadece pistteki hızla sınırlı değil

Formula 1 padoğunun geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Singapur GP ile başlayan ufak Asya turu, bu hafta sonu Japonya GP ile son buluyor.

Takımlar Singapur'daki harika yarışın ardından Japonya'ya gelirken, sezonun 17. yarışına çok özel bir pist ev sahipliği yapacak: Suzuka. 

Akıcı ilk sektörü, tutkulu taraftarları ve cesaret gerektiren hızlı virajları ile ünlenen Suzuka Pisti; F1 tarihindeki birçok harika yarışa ve unutulmayan anlara ev sahipliği yaptı.   Ancak bu kez heyecan, sadece pistteki hızla sınırlı değil. 

Japonya GP'sinde 'öp beni' kupası

Japonya Grand Prix'sinin isim sponsoru Lenovo, F1 kupasına biraz modern teknoloji getirme fikrini ortaya attı ve bunu yaratması için dünyaca ünlü tasarım stüdyosu Pininfarina of America'yı görevlendirdi.  Sonuç olarak ortaya F1 araç girişi ve Lenovo logosunun tasarımına dayanan, aynı zamanda sürücünün kupayla etkileşime girmesi halinde belirecek teknolojik bir konsept çıktı.

Kupanın dış kısmında özel bir 'öp beni' alanı bulunuyor ve yanıp sönen gösterge ışıkları taşıyor.

İlgini Çekebilir
Verstappen, Suzuka'da uçuşa geçti!
Habere Git

"Öp beni" kupası, ABD GP'de de kullanılacak

Öte yandan 'Öp beni' kupa teknolojisi, Lenovo'nun da sponsor olduğu Austin'deki Amerika Birleşik Devletleri Grand Prix'sinde de kullanılacak.

Kupalar, Japonya Grand Prix'sinden sonraki podyum kutlamalarından hemen önce, doğru bayrak renklerini taşımaları adına ayarlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler