Vincenzo Montella: "Ajax, Ahmetcan Kaplan içi bize teşekkür etti"

İsa Kethüda
24.03.2024 - 23:00 | Son Güncellenme: 24.03.2024 - 23:07

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Ümit Mili Takım'a gönderilen Ahmetcan Kaplan ve Semih Kılıçsoy hakkındaki eleştirilere yanıt verdi.

Vincenzo Montella: "Ajax, Ahmetcan Kaplan içi bize teşekkür etti"

AJANSSPOR-HABER

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Ümit Mili Takım'a gönderilen ve Ahmetcan Kaplan ve Semih Kılıçsoy hakkında açıklamalarda bulundu.

"Semih'i ben çok seviyorum"

TRT Spor'a konuşan İtalyan çalıştırıc, "Semih'i ben çok seviyorum. Çok da beğendiğim bir futbolcu, bunun için de çağırdım. Uluslararası seviyede çok az deneyime sahip. Biz yöneticiler olarak, hocalar olarak her futbolcunun bir yolculuğu vardı. Onların gelişimlerine refakat etmek zorundayız. 

"Amacım 18 yaşında A Milli takım kokusunu ona hissettirmek"

Benim amacım şuydu: 18 yaşında A Milli takım kokusunu ona hissettirmek. Benim mesajım şu: Biz buradayız ve senin çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Ümit Milli ile de çok fazla maç oynadığını hatırlamıyorum. İtalya ve diğer maçları vardı. Ve uluslararası deneyimleri olmadığı için o maçlara göndermek istedim ki gelişimini desteklemek istedim. 

İlgini Çekebilir
Vincenzo Montella'dan Semih Kılıçsoy açıklaması
Habere Git

"Futbol her zaman seviye oyunudur"

Oradaki iki maçta 90 dakika oynaması çok önemliydi. Bizimle gelseydi belki 5 dakika belki 10 dakika oynayacaktı. Ve biz ona çok fazla değer veriyoruz. Belki iki ay sonra bu seviyelerde hazır olacağını düşünüyorum. Futbol her zaman seviye oyunudur. Süper Lig var, Serie A var.

Bu sene 200 tane maç seyrettim ben canlı. Sonra Konferans Ligi seviyesi, Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi seviyesi var. Daha sonra milli takım ve Avrupa Şampiyonası... En üst seviye buralar. 

"Bu tarz spekülasyonlar milli takım ve futbolcularının yararına olmuyor"

Üniversiteye şimdi mi gitse 2 ay sonra mı gitse yoksa 6 ay sonra mı gitse hangisi daha iyi olur. Bence bu tarz spekülasyonlar milli takım ve futbolcularının yararına olmuyor. Ben bir tane futbolcuyu değerlendiremiyorum bunu söyleyebilirsiniz" dedi. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçeli yıldızdan ayrılık sinyali! Transferi işaret etti
Habere Git

"Ajax'ta Ahmetcan Kaplan vardı, kimse hatırlamadı onu"

Ümit Milli Takım'a gönderilen bir başka oyuncu olan Ahmetcan Kaplan ile ilgili sözlerine devam eden Montella, "Ajax'ta Ahmetcan Kaplan vardı, kimse hatırlamadı onu. 

Ajax'ın Ahmetcan Kaplan için Montella'ya verdiği yanıt

Bir futbolcunun gelişimi için Ajax ve Barcelona en iyi takımlar. Ajax'ın cevabı bize şu oldu: Bize bu cevabı verdiğiniz için teşekkürler, gelecek maçta başarılar. Şu andaki kadromuzda 7 tane futbolcu geçmişte milli takıma çağrılıp ümit milli takıma gönderildi" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler