Vincenzo Montella: "Arda Güler'den beklentimiz..."

05.09.2024 - 21:45 | Son Güncellenme: 05.09.2024 - 21:56

A Milli Futbol Takımı teknik direktörü Vincenzo Montella, Uluslar Ligi'nde Galler ile karşılaşacağımız maç öncesi özel bir röportaj verdi. İşte Montella'nın açıklamaları...

Vincenzo Montella: "Arda Güler'den beklentimiz..."

AJANSSPOR - HABER

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Uluslar Ligi H Grubu ilk maçında yarın saat 21:45'te Galler ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella, karşılaşma öncesinde TV 8.5'a özel bir röportaj verdi. İşte Montella'nın açıklamaları...

Ferdi Kadıoğlu ve Kerem Aktürkoğlu açıkalması

Vincenzo Montella, Brighton'a transfer olan Ferdi Kadıoğlu ve Benfica'ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu hakkında şunları söyledi: "Çok önemli bir jenerasyonumuz var. Çok iyi oyuncularımız var. Önemli liglerde oynuyorlar. Yurtdışında oynamaları onlara uluslararası seviyede tecrübe kazandırıyor. Premier Lig dünyanın en önemli ligi o yüzden Ferdi'nin oraya gitmesi önemli. Portekiz Ligi de çok önemli bir lig o yüzden Kerem'in oraya gitmesi de sevindirici. Onlar için çok mutlu oluyorum."

"Arda'dan beklentimiz..."

Arda Güler'in bu sezon Real Madrid'de daha çok şans bulduğunu kaydeden Montella, "Arda ile olan ilişkimiz sevgi ve saygı dolu. Baktığınızda oğlumun karakterine çok benziyor. O yüzden oğlummuş gibi bir sevgim de var ona karşı. Bu seviye Real Madrid'de rekabet daha yüksek olmasına rağmen daha fazla süre bulmaya başladı gibi gözüküyor. Ancelotti bizim hocamız ona bir tavsiye vermek gibi bir durum olamaz. Arda'dan da bu sene beklentimiz böyle devam edip dakikalar kazanması" dedi.

"Milli Takım hocalığı beni tamamladı"

İtalyan teknik direktör, "Süper Lig'de takım çalıştırmak mı, Milli Takım çalıştırmak mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "İkisi de farklı görevler. Kıyaslamamak gerekiyor. Ama ben milli takım hocalığını yaşadığımdan beri beni tamamladığını düşünüyorum. Hele böyle büyük bir ülkenin başında hocalık yapmak büyük bir sorumluluk. Çok büyük bir keyif bizim için. Beklentinin üst seviyede olduğu bir ülkede hocalık yapabilmek çok guru verici."

"En iyi cevabı Avrupa Şampiyonası'nda verdik"

Avrupa Şampiyonası'ndaki kadro tercihi hakkında Montella, "Bir takımda takım dengesi çok önemlidir ama o takım ne kadar tehlikeli olabiliyor maç esnasında bakmak lazım. En iyi cevabı da Avrupa Şampiyonası'nda verdik. En çok gol atan takımlardan biriydik. En fazla tehlikeli pozisyon yaratan takımlardan biri olduk. Klasik bir forvet olmadan ne kadar pozisyona girdik bunlara da bakmamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Mustafa Erhan Hekimoğlu'nu çok büyük bir potansiyel olarak görüyorum"

Montella'nın, Beşiktaş'ın genç forveti Mustafa Erhan Hekimoğlu hakkındaki değerlendirmeleri ise şu şekilde: "Mustafa Erhan Hekimoğlu'nu çok büyük bir potansiyel olarak görüyorum. Çok genç bir futbolcu. Devamlılık sağlaması gerekiyor. En iyi şekilde yetiştirmemiz gereken futbolculardan bir tanesi. Mustafa'yı çağırmamızın sebeplerinden bir tanesi, onu yakından görmekti. Belki bu maçlarda oynamayacak ama bu havayı soluması çok önemli."

Senin için hazırladığımız haberler