Vincenzo Montella: ''Çok gereksiz eleştiriler oldu ve baskı yaratıldı''

Ali Bozkurt
27.06.2024 - 00:43 | Son Güncellenme: 27.06.2024 - 01:40

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında Çekya'yı 2-1 mağlup etti. Milli takımımızda Vincenzo Montella, maçtan sonra konuştu. Detaylar...

Vincenzo Montella: ''Çok gereksiz eleştiriler oldu ve baskı yaratıldı''

AJANSSPOR HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu son maçında A Milli Futbol Takımı, Hamburg'da karşılaştığı Çekya'yı 2-1 mağlup etti ve son 16 turuna yükseldi. Maçtan sonra Vincenzo Montella, açıklamalar yaptı. Detaylar...

''Çok baskı oldu''

Baskılar ve eleştiri hakkında konuşan Montella, "Milletimiz için çok çok mutluyum. Son dönemlerde çok gereksiz eleştiriler oldu ve baskı yaratıldı. Bu ister istemez 1'inci goül yediğimizde, aslında o gol verilmemesi gerekiyordu. Ama deneyimsizliğimiz... Şu an turu geçen en genç takımız. O baskıyı hisseti oyuncularımız. Ama ailelerimiz ve bizi destekleyenler için çok mutluyuz" dedi.

''Ama kim gelirse gelsin fark etmezdi''

Maç hakkında konuşan Montella, "Bu tarz turnuvalarda hesap yapmamak lazım. Ne kadar ilerlerseniz o kadar iyi rakipler gelir. Avusturya'nın ne kadar organize bir takım olduğunu biliyoruz. En iyi şekilde hazırlanacağız. Herkesin böyle bir rövanş ruhuna sahip olduğunu görmek beni mutlu ediyor. Bende de var bu. Ama kim gelirse gelsin fark etmezdi.'' dedi.

''Fiziksel olarak muazzam ötesi''

Barış Alper'in performansı hakkında konuşan Montella, ''Barış Alper Yılmaz çok iyi bir maç oynadı. Fiziksel olarak muazzam ötesi. Ama sonuna kadar mücadele etmeyen hiçbirini bulamazsınız.'' dedi.

''En nihayetinde kazanmayı başardık''

Basın toplantısında açıklama yapan Montella, "Oynayacağımız bir sonraki maçı düşünüyoruz, kazandığımız maçı konuşmuyoruz. Biz tarihe geçen bir başarıya imza attık. Gruptan çıkan en genç takım. Bunu uzun yıllardır yapmıyordu Türkiye. Şimdi yeni bir hedef var. Bu maçı iyi oynanmış bir maç olarak düşünüyoruz. 1 kişi fazlaydık, çok fazla istediğimizi yapamadık. En nihayetinde kazanmayı başardık. 1 gol yedik ama kaleciye faul vardı. Baskı altındayız, takım çok genç. Bu netice karşısında çok mutluyum. Her zaman hedeflerimize odaklandık. Bu gruptan çıkma başarısını takım hak etti. Tarihe geçen bir başarı gruptan çıkmış olmamız. Tabii hak etmediğimiz eleştirilere maruz kaldık. Bunun da üstesinden gelmeyi başardık. Ben baskıya alışkınım, beni rahatsız etmiyor. Ama baskıyı oyuncularıma uyguladıkları zaman bu benim çok hoşuma giden bir şey değil' dedi.

Maçta zorlandığımızı açıklayan Montella, "Gerçekten omzumuzdan büyük bir yük kalktı ikinci golden sonra. Biraz daha az acı çekebilirdik. Zorlaştırmayabilirdik. Ama bunların hepsi bu oyunun bir parçası.'' dedi.

''Dünyada onun attığı şutları atabilecek sayılı oyuncu var''

Hakan Çakhanoğlu hakkında konuşan Montella, "Hakan ciddi bir sakatlıktan sonra katıldı. Çok yetenekli. Çok süre almak istedi. Milan'ın yönetimi değişti, işler yolunda gitmedi. Şimdi Hakan'la tekrar bir araya geldik. Harika bir gol atmayı başardı. Dünyada onun attığı şutları atabilecek sayılı oyuncu var. Harika bir kişi kendisi" dedi.

MAÇ SONU KAVGA HAKKINDA

Arda'yı kenara çektiniz. Neden böyle bir durum oldu?  sorusuna yanıt veren Montella, "Maçın sonunda birkaç sarı kart da gösterdi hakem. Kaptan hakemle konuşabilir ama sarı kart gördü. Faul bile yapmamıştı. Bir sonraki maçta görev alamayacak. Arda'nın sarı kart durumuyla ilgili endişelendim. Tam olarak orada ne oldu onu da anlamadım. Biz bugün bu zaferin tadını çıkarmak istiyoruz. Çok fedakarlıklarda bulunduk. Yarından itibaren tarih yazmaya devam etmek istiyoruz.Barış Alper her iki pozisyonda da oynayabilir. Sol kanatta da oynayabilir. Nereye koyarsanız fiziksel özelliklerini sergileyebiliyor. Sahanın o noktasında bugün en iyi oynayabileceğini ve doğrudan karşısındaki oyuncuya zorluk çıkarabileceğini düşündük." dedi.

''Çok bariz olanlar, kırmızı kart...''

Hakem performansı hakkında konuşan Montella, "18 kart bu maçın ne kadar yoğun geçtiğini gösteriyor. Hepsine bakmadım pozisyonların. Çok bariz olanlar, kırmızı kart... Hakan Çalhanoğlu hakemden VAR'a gidilmesi yönünde talepte bulunmuştu. Bu talebe hakkı var. Hakem orada fazla katı davrandı. Bunun bedelini çekeceğiz. Başka pozisyonlar da oldu ama bunlar olan şeyler. Bu maçtan toparlanmamız lazım. Birkaç günümüz var. 6-7 gün çok fark yaratmaz. Avusturya dün maça çıktı. Biz duygularımızı yönetmeliyiz. Maçın farklı bölümlerinde duygularımıza hakim olmalıyız." ifadelerini kullandı.

11'de neden 7 değişiklik oldu? 


Montella: "11'in 9'u sahadaydı, 1 tanesi oyun dışında kaldı. Aslında 1 oyuncu değiştirdim. Arda güzel bir maç çıkardı. En fazla şut çeken oyuncuydu. İyi oynadı"

''Kolay maç diye bir şey yok''

Gruplar hakkında konuşan Montella, "Gruplarda şunu gördük, kolay maç diye bir şey yok. Belki 1-2 maç görmüşüzdür. Ama seviye çok yüksek. Avusturya ile oynadık, nasıl oynadıklarını gördük. Çok zor bir gruptan 1'inci çıktılar. Son derece fizikseller, çok iyi organizeler. Kulüp gibi bir görüntü çiziyorlar. Birbirlerini çok iyi tanıyorlar, çok hızlılar" dedi.

''Daha az baskı hissedeceğiz"

"İşin duygusal boyutunda çalışmamız lazım. Avrupa Şampiyonası'ndaki gruptan çıkan en genç takımız. İlk 11 başlayanlardan sadece 3'ü daha önce Avrupa Şampiyonası'nda oynamış. Umarım gruptan çıkmak bu baskıyı azaltır. Benim biraz daha tecrübem var. İronik olacak belki ama kasıtlı olarak yaratılmış bir baskıydı bu. Kendi ülkelerini sevmeyen, Milli Takım'ı sevmeyenlerin yarattığı baskıydı bu. Bu takım son 10 ay içinde inanılmaz sonuçlar elde etti. Tarih yazdılar. Şimdi gruptan çıktılar. Son 16'ya kaldık. Cesurca oynadık ve genç yetenekli oyuncuları seçtik. Ben bu durum karşısında mutluyum. İnanıyorum ki gruptan çıkma başarımız sayesinde biraz daha rahatlayacağız. Daha az baskı hissedeceğiz" 

Senin için hazırladığımız haberler