Vincenzo Montella: "Hedef çeyrek final!"

İsa Kethüda
27.06.2024 - 14:49 | Son Güncellenme: 27.06.2024 - 14:53

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü maçında Çekya'yı 2-1 mağlup ederek son 16 turuna yükselen A Milli Takım'ın teknik direktörü Vincenzo Montella'dan paylaşım geldi.

Vincenzo Montella: "Hedef çeyrek final!"

AJANSSPOR-HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü maçında Çekya'yı 2-1 mağlup ederek son 16 turuna yükselen A Milli Takım'ın teknik direktörü Vincenzo Montella, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

"Birlikte çalıştığım tüm ekip arkadaşlarımı kutluyorum"

İtalyan çalıştırıcı paylaşımında, "16 yıllık bir aranın ardından 2024 Avrupa Şampiyonası finallerinde gruplardan çıkarak, tarihi bir başarı elde çocuklarımızı ve birlikte çalıştığım tüm ekip arkadaşlarımı kutluyorum. 

Oyuncularımız, birlikte geçirdiğimiz 10 aylık süre zarfında birçok önemli işler başardılar ve dün Hamburg’da Çekya’yı yenerek bir kez daha Türk halkının yüzünü güldürmeyi bildiler.

Gruptan çıktıktan sonra üzerimizden kalkan baskı sonrasında, hepimiz bu çocukların kararlı bir şekilde ilerleyebilecek yetenek ve azme sahip olduklarını biliyoruz.

"Bu sefer hedef çeyrek final olacak"

Bugünlük kısa bir aranın ardından, yarından itibaren Avusturya hazırlıklarımıza başlayacağız. Bu sefer hedef çeyrek final olacak" ifadelerini kullandı.

Montella, Türkiye'yi Avrupa Şampiyonası'nda gruptan çıkaran ilk yabancı teknik adam oldu

Öte yandan A Milli Futbol Takımı, 6. kez mücadele ettiği Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ilk kez yabancı bir teknik direktör yönetiminde gruptan çıkmayı başardı.

İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetimindeki ay-yıldızlı ekip, Gürcistan'ı 3-1 ve Çekya'yı da 2-1 yenerek 6 puanla, aynı puana sahip Portekiz'in ardından grubu ikinci sırada tamamlayarak, son 16 turuna yükseldi.

Ay-yıldızlı ekip, EURO 2000'de Mustafa Denizli önderliğinde 4 puan; EURO 2008'de de Fatih Terim ile 6 puan toplayarak grup aşamasını geçmişti.

Türkiye, 2000 yılında Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenlediği finallerde gruptan çıkıp çeyrek finalde Portekiz'e yenilerek, organizasyona veda etti.

Ay-yıldızlı ekip, EURO 2008'de ise büyük bir başarıya imza atarak, yarı finale kadar yükseldi. Yarı finalde Almanya'ya 3-2 yenilen Türkiye, Avrupa şampiyonaları tarihindeki en iyi derecesine imza attı.

Senin için hazırladığımız haberler