Vincenzo Montella ve Çağlar Söyüncü Galler maçı öncesi konuştu!

05.09.2024 - 22:11 | Son Güncellenme: 06.09.2024 - 00:07

A Milli Futbol Takımı'nın, Uluslar Ligi'nde Galler ile deplasmanda karşılaşacağı maç öncesi Vincenzo Montella ve Çağlay Söyüncü basın toplantısı düzenledi.

Vincenzo Montella ve Çağlar Söyüncü Galler maçı öncesi konuştu!

AJANSSPOR - HABER

A Milli Futbol Takımımız, Uluslar Ligi'ndeki ilk maçında yarın saat 21:45'te deplasmanda Galler ile karşılaşacak. Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella ve Çağlar Söyüncü maç öncesi açıklamalarda bulundu.

"Yeni hedeflerimiz var"

Milli Takım'ın başarılı stoper Çağlar Söyüncü'nün maç öncesi değerlendirmeleri şu şekilde: "Tekrardan burada olduğum için çok mutluyum. Şampiyonada takımımız, tüm ülkemizi gururlandırdı. Takım arkadaşlarımıza ve hocamıza gönülden teşekkür ediyorum. Şimdi yeni hedeflerimiz var. A Ligi'ne yükselmek istiyoruz. Bütün hazırlıklarımızı yaptık. Yeni hedeflere emin adımlarla ilerleyeceğiz."

"Dünya Kupası için elimizden geleni yapacağız"

Dünya Kupası hedefi hakkında konuşan Söyüncü: "Son turnuvada taraftarımızın başarı için ne kadar istekli olduğunu gördük. Dünya Kupası'na uzun süredir gidemiyoruz. İnşallah bu jenerasyonla oraya gitmek en büyük hedefimiz. Dünya Kupası için elimizden geleni yapacağız. Yarından itibaren her şeyimizi vermeye hazırız" dedi.

"En az onun kadar sevindim"

Ballon d'Or'a aday olan Hakan Çalhanoğlu hakkında da konuşan Söyüncü, "Herkes gibi biz de çok mutlu olduk. Hakan Çalhanoğlu uzun yıllardır ülkemizi başarıyla temsil ediyor. Hakan, Ballon d'Or'a aday oldu. En az onun kadar sevindim. Arda Güler de inşallah sakatlık yaşamadan en iyisini verir ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam eder. Onlar adına çok mutluyuz" dedi.

"Hayalimizi durdurmak zorunda kaldık"

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası hakkında değerlendirmelerde bulunan A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella, "Böyle bir turnuva geçirdiğimiz için gururluyuz. Son maçta daha farklı bir skorla ilerleyebilirdik ama hayalimizi durdurmak zorunda kaldık. Bütün futbolcularıma verdikleri performans için teşekkür ediyorum. Bu Avrupa Şampiyonası'ndan sonra sevgi yağmuruna tutuldum. Tanıdıklarım ve tanımadıklarım insanlar, İtalya'da kendi ülkeleri elendikten sonra bizi destekledi. Ama artık bu geride kaldı. Yeni bir maceraya başlıyoruz" dedi.

"22 yıllık hasreti bitirmek istiyoruz"

Dünya Kupası hakkında "22 yıllık hasreti bitirmek istiyoruz" diyen Montella, "Uluslar Ligi, Dünya Kupası için önemli bir bilet. 22 yıllık hasreti bitirmek istiyoruz. Eylül ayı futbolcular için kritik bir aydır. Maç ritmi oynayarak kazanılabiliyor. Premier Lig'in ne kadar zor bir lig olduğunu biliyoruz. Galler'in oyuncularının bir çoğu orada oynuyor. Böyle bir maça en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştık. Bu tarz maçları kestiremiyorsunuz bazen ama yarın için en iyi şekilde hazırlandık ve saatleri sayıyoruz" şeklinde konuştu.

"Son maçımızda iki tane çok net hata vardı"

Avrupa Şampiyonası'nda yaşanan hakem hatalarına dikkat çeken Montella, "Çok güzel duygular yaşadığımız bir Avrupa Şampiyonası oldu. Birden çok duyguyu yaşadık ama son maçımızda iki tane çok net hata vardı. O hatalardan bir tanesi verilmeyen kırmızı kart ve 2. golde yapılan faul. Onlar olmasa belki daha farklı olurdu" dedi.

"Kadromdaki futbolcuların en iyisini seçiyorum"

"Bütün futbolcuları değerlendirmemiz gerekiyor" diyen Montella, "Ben geldiğim günden beri 16 basamak yükseldik. Futbolda geçmiş diye bir şey yok. Geleceğe odaklanmamız gerekiyor. Ben genel olarak oyun prensiplerinin üzerinde durmayı seviyorum. Kadromdaki futbolcuların en iyisini seçiyorum. Gelecek zamanda bütün futbolcuları değerlendirmemiz gerekiyor" açıklamasında bulundu.

"Onların orada devam etmesi milli takım için de iyi"

Avrupa'da yer alan Türk takımlarına dikkat çeken Vincenzo Montella, "Biraz zamana ihtiyacımız var. Bizim ligimizde futbol çok fazla duraksıyor. Tempoyu yakalamakta zorlanıyoruz. Bence bunu geliştirmeliyiz. Bazı takımlarımız Avrupa'da oynuyor. Umarım sonuna kadar giderler. Onların orada devam etmesi milli takım için de iyi" dedi.

"Gençleri hemen takıma monte eden biriyim"

Genç futbolculara şans vermekten korkmadığını ifade eden Montella, Ben korkan bir tip değilim. Gençleri hemen takıma monte eden biriyim. Bu durumlarda gelebilecek fırsatları geri tepmiyoruz. Hollanda maçında rakip oyuncuların istatistiklerine baktığınızda Şampiyonlar Ligi'nde başrolde oynamışlardı" dedi.

Montella'dan Osimhen yanıtı

Vincenzo Montella, Galatasaray'ın Napoli'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Victor Osimhen hakkında gelen soruya şu cevabı verdi: "Evet çok değerli bir oyuncu geldi ama sadece o değil, Immobile, Rafa Silva ve Amrabat gibi oyuncular da geldi. Bunlar ligde rekabet seviyesini arttıracaktır."

Montella, takım dizilişi hakkında ise şu ifadeleri kullandı: "Siz 4-6-0 diyorsunuz. Ben bunu 6-4-0 olarak değiştireyim. 6 futbolcu defansif, 4 futbolcu hücum."

Senin için hazırladığımız haberler