Vincenzo Montella'dan flaş karar! Genç yıldıza ilk kez şans verecek...

Özgür Koç
21.02.2024 - 08:35 | Son Güncellenme: 21.02.2024 - 08:42

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, bu sezon sergilediği peformansla parlayan Beşiktaş'ın genç yıldızı Semih Kılıçsoy ile ilgili kararını verdi. İşte detaylar...

Vincenzo Montella'dan flaş karar! Genç yıldıza ilk kez şans verecek...

AJANSSPOR - HABER

Bu yaz Almanya'da düzenlenecek olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele edecek olan A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Vincenzo Montella, kadro belirleme çalışmalarını da sürdürüyor.

Montella, Semih Kılıçsoy'u hazırlık maçlarında oynatacak

Beşiktaş formasıyla büyük çıkışa imza atan genç futbolcu Semih Kılıçsoy, A Milli Takım’da da dengeleri değiştirdi. Skorer'de yer alan habere göre; teknik direktör Vincenzo Montella, gelecek ay Avusturya ve Macaristan’la oynanacak hazırlık maçlarının kadrosunda Semih’e de yer vermeyi planlıyor.

İlgini Çekebilir
"Fazla Emirhan’ı olan var mı?"
Habere Git

Gol sayısını 8'e yükseltti

Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında Beşiktaş, sahasında Konyaspor’u 2-0 mağlup etti. Siyah-Beyazlılar’ın golleri 49. dakikada genç futbolcu Semih Kılıçsoy ve 71. dakikada Cenk Tosun’dan geldi. Semih, attığı bu golle ligdeki gol sayısını 8’e yükseltti. Bu sezon Süper Lig’de 13 müsabakaya çıkan 18 yaşındaki oyuncu, Trabzonspor ve Rizespor ağlarını 2’şer, Hatayspor, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük ve Konyaspor filelerini 1’er kez sarstı. Semih Kılıçsoy’un, UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerinde de 1 golü bulunuyor.

Süper Lig ve Avrupa'da zirvede

Semih Kılıçsoy, Konyaspor karşılaşmasındaki performansıyla 2024 yılında Süper Lig’de gole en çok katkı yapan isim olmayı başardı. Genç santrfor, 2024’te 7 gol ve 2 asistle oynayarak Kara Kartal’a 9 kez katkı yaparak bu alanda zirve yaptı. Semih’in ardından ikinci sırada; Karagümrük’ten Valentin Eysseric ve Sivasspor’dan Rey Manaj, 8’er katkıyla yer aldı. Ayrıca Semih, Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig’de 2024 yılının en golcü 23 yaş ve altı futbolcuları listesinde zirveye yerleşti.

Euro 2024 yolu açık

Yetenekli futbolcunun bu çıkışı, A Milli Takım’da da dengeleri değiştirdi. A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın, Semih Kılıçsoy’un Beşiktaş’taki çıkışından oldukça memnun olduğu ve mart ayında Avusturya ile Macaristan’la oynanacak hazırlık maçlarının kadrosunda Semih Kılıçsoy’a da yer vereceği öğrenildi. İtalyan hoca, Beşiktaş’taki performansını A Milli Takım’da da sürdürmesi halinde Semih’i Euro 24 kadrosuna da ekleyebilir.

Senin için hazırladığımız haberler