Vinicius ve Chukwueze'ye ırkçılık yapan taraftar hapis cezası aldı!

27.09.2024 - 08:36 | Son Güncellenme: 27.09.2024 - 08:51

La Liga ekibi Real Madrid'in siyahi yıldızı Vinicius Jr. ve Samuel Chukwueze'ye ırkçı hakaretlerde bulunan bir taraftar 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Vinicius ve Chukwueze'ye ırkçılık yapan taraftar hapis cezası aldı!

AJANSSPOR - HABER

Son dönemde İspanya'da artan ırkçı hakaret ve söylemlere karşı yasal yaptırımlar gündeme geliyor. Son olarak tribünlerde yapılan ırkçı söylemlere ikinci kez hapis cezası verildi.

Vinicius ve Chukweuze'ye ırkçı saldırı

Real Madrid oyuncusu Vinicius ve şu anda Milan'da forma giyen Chukwueze'ye, 5 ve 18 Şubat 2023 tarihlerinde Mallorca'daki iki farklı müsabakada tribünlerden ırkçı hakaretlerde bulunuldu. Irkçı söylemleri ile hakkında dava açılan bir taraftar için ise Palma de Mallorca 3 numaralı idari mahkemesi kararını verdi.

Mahkeme ırkçı sözlere ceza yağdırdı

Irkçı söylemleri ile hakkında dava açılan taraftara adeta ceza yağdı. Mahkeme, sanık taraftara Vinicius ve Chukwueze'ye ettiği ırkçı hakaretler için 6'şar aydan toplam 1 yıl hapis cezası aldı. Taraftar ayrıca 3 yıl tüm stadyumlardan men ve Sporda Şiddet, Irkçılık, Yabancı Düşmanlığı ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Devlet Komisyonu tarafından kesilen para cezasının ödenmesi cezalarına da çarptırıldı.

İlgini Çekebilir
Real Madrid'de Arda Güler'in hocası değişiyor: İşte adaylar...
Habere Git

Vinicius'a edilen ırkçı hakaretler yine ceza almıştı

İspanya'da futboldaki ırkçılık için verilen ilk hapis cezası geçtiğimiz haziran ayında gelmişti. Ceza yine Vinicius ile bağlantılıydı. 21 Mayıs 2023'te Valencia - Real Madrid maçında tribünlerden Vinicius'a ırkçı hakaretlerde bulunulduğu yönünde dava açıldı. Mahkeme ise yargılanan 3 sanığa 8'er ay hapis cezası verdi. Sanıklar hakkında ayrıca 2 yıl stadyumlara giriş yasağı ve dava masraflarının ödenmesi yönünde karar alındı.

Senin için hazırladığımız haberler