Viral Gastroenterit tanısı nedir ve belirtileri neler?

Ali Bozkurt
26.09.2022 - 15:27 | Son Güncellenme: 26.09.2022 - 15:29

Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Arda Güler'de görülen ve Milli Takım kampından ayrılmasına sebep olan Viral Gastroenterit tanısı nedir ve belirtileri neler?

Viral Gastroenterit tanısı nedir ve belirtileri neler?

AJANSSPOR HABER

Viral Gastroenterit tanısı merak konusu olmaya başlandı. Kullancıcılar  Viral Gastroenterit tanısı nedir ve belirtileri neler ve tedavisi nasıl gibi merakla aramaya başladılar. İşte Viral Gastroenterit tanısına dair merak edilen detaylar...

Viral gastroenterit nedir?

Viral Gastroenterit: Rotavirüs, Adenovirüs ve Norovirüs gibi virüslerin neden olduğu bağırsak enfeksiyonudur. Çocuklarda görülen ishal olgularının büyük bir çoğunluğu viral gastroenterittir.

Gastroenterit neden olan virüsler?

Viral. Mide-bağırsak iltihabına neden olan virüsler arasında rota virüs, noro virüs, adeno virüs, ve astro virüs bulunmaktadır. Rota virüs, çocuklarda görülen mide iltihabının en yaygın sebebidir ve hem gelişmiş'de hem de gelişmekte olan ülkeler'de benzer vaka oranlarına yol açar.

Gastroenterit nasıl bulaşır?

Gastroenterit, etkeni içeren dışkı ile bulaşmış olan yiyeceklerin yenilmesiyle, su veya diğer içeceklerin içilmesiyle, etkenle temas etmiş kirli ellerin ağıza götürülmesi ile ortaya çıkar.

Akut gastroenterit ne yemeli?

Yağsız makarna ve pirinç pilavı, pirinç lapası, yayla çorbası, yağsız beyaz peynir, yoğurt, kabuksuz elma, muz, şeftali, havuç, haşlanmış patates, haşlanmış yağsız et ve ta-vuk, yağsız ızgara köfte yenilebilir. Ayrıca tuzlu ayran, taze sıkılmış meyve suları, açık çay ve bol bol temiz- güvenilir -su içilebilir.

Senin için hazırladığımız haberler