Vitor Pereira: "Yorgunluğun faturasını ödedik"

19.09.2021 - 21:44 | Son Güncellenme: 19.09.2021 - 22:54

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, deplasmanda Medipol Başakşehir'e 2-0 kaybettikleri karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Pereira, "Yorgunluğun faturasını ödedik" dedi. İşte detaylar.

Vitor Pereira: "Yorgunluğun faturasını ödedik"

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig’in 5. haftasında Medipol Başakşehir, sahasında Fenerbahçe ile karşılaştı. Müsabaka Başakşehir'in 2-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.


Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

"Normal koşullarda bu maçı kazanırdık"

Yorgunluğun faturasını ödediklerini belirten Pereira, "Sivas maçı bu maçtan farklıydı. O maçı kazanabilirdik. Bir de Almanya'da oynadığımız maç çok yoğun geçti. Bunun faturasını ödedik. Vücut olarak sahadaydık ama kafamız ferah bir şekilde sahada değildi, vücudumuz da ferah bir şekilde sahada değildi. Kaliteli oynayamadık. Sivasspor maçıyla bu maçı kıyaslayamayız. Normal koşullarda bu maçı kazanırdık. Takım yorgundu. Kaliteli oynamadık belki ama ikinci yarı oyunu değiştirmek istedik olmadı. Yorgunluğun faturasını ödedik.

"Mental olarak çok dinlenemedik"

Almanya'da oynadığımız maç mental anlamda da zorlu oldu. Oradaki maç da yüksek konsatrasyon gerekiyordu. Vücut sadece fizik olarak yorulmaz, mental olarak da yorulursunuz. Mental olarak çok dinlenemedik. Perşembe günkü maça hazırlanacağız. En iyi şekilde temsil etmek için o maça çıkacağız. 

"Başkan soyunma odasına geldi"

Başkan soyunma odasına geldi. O da üzgün ama oyunculara moral vermek için geldi. Bugün kalitemizi sahaya yansıtamadık ama 14. maçımızı oynadık ve ilk kez kaybettik. Çok dinlenemedik ama bizim istediğimiz kalitemizi sahaya koymak. Rakip gol atınca kapandılar ve sonra bir gol daha buldular. Maçın özeti bu şekildeydi" dedi. 

"Sakatlıktan yeni dönen oyuncular istediğimiz seviyede değil"

Takımının yorgunluk durumuna değinen Portekizli Teknik Adam, “Ben geleceği göremem kristal bir kürem yok ne olacağını o maçta bilemem. Olympiakos’a karşı oynayacağımız maçta çekişmeli geçecek orada da elimizden geleni yapacağız ve Kasımpaşa maçında da yapacağız. Bu maçta çözümler yoktu. Sakatlıktan yeni dönen oyuncular istediğimiz seviyede değil. O maçta oyuncular daha iyi bir form yakalamış olacak. O maçlarla ilgili söz veremem ama o maçlarda takımım elinden gelenin en iyisini yapacak. Mental olarak dinlemek için daha fazla dinlenmemiz gerekiyor. İnsan vücudu dinlenmeli. Frankfurt’ta oynadığımız maçtan sonra o gece oyuncular geç saatlere kadar uyuyamıyorlar ve sabah da erken kalkıp seyahat etmeniz gerekiyordu.

"Rotasyon yapmamanız mümkün değil"

Oyuncuların toparlanma sürelerini en kısaya indirmeye çalıştık. Dinlenmek için kısa bir süre vardı. Bugün sahada evet kafa olarak, ruh olarak burada değildik. Baskı yapmamız gerektiği anlarda geciktik. İlk top kontrolünde oyuncular top kontrolünü iyi yapamadı. Hepsi yorgunluğun sonuçları. Umarım bir sonraki maça daha iyi dinleneceğiz bir gün fazlamız olacak. Bu problem sadece Türk takımları için geçerli değil, PSV’nin maçını da izledim onlarda kaybettiler. Avrupa maçlarının böyle faturaları olabiliyor. Atalanta’da çok fazla zorluk çekti. Bunları sadece bir örnek vermek için söyledim. Yoğun geçen maçların faturasını ödeyebiliyorsunuz. Biz bu yoğun tempoya alışacağız. Bunun içinde bir süreç gerektiriyor. Rotasyon yapmamanız mümkün değil. 2 gün önce oynayan oyuncular çok iyi şekilde toparlanmaz. Denge sağlamanız gerekiyor. Tüm takım da değişemez ama dengeli bir şekilde rotasyon yapmanız gerekir. Bu yapılan rotasyon bazen sonuç verir bazen vermez. Fizyolojik olarak insan vücudu dinlenmeli“ ifadelerini kullandı.

"Vücut ve kafa olarak odaklanmış durumdayız"

Vitor Pereira son olarak Fenerbahçe taraftarları ile ilgili sorulan soruya, “Biz geldiğimizden beri 14. maçımızı oynadık. Bugün ilk kaybettiğimiz maç oldu. Bu takımın karakteri ve kalitesi var bu takım birlik olmuş durumda. Gerçekten çok iyi çalışıyorlar. Şampiyonluk için savaşacağız. Rakiplerimizde puan kaybedecek. Trabzon biraz daha avantajlı Avrupa da oynamadığı için. Sadece 3 puan gerideyiz. Devam etmemiz gerekiyor. Vücut ve kafa olarak odaklanmış durumdayız. Bu takım şampiyonluk yarışında gereken cevabı verecek. Avrupa’da da en iyi performansı sergileyeceğiz. Bir gün en tepede görüp kaybettiğimiz de de çok kötüyüz diye düşünmemeleri gerekiyor. Biz yoğun tempoya alışacağız, vücutta alışacak, sakat olan oyuncular iyileşecek. Taraftarlarımız bu takıma güvensinler bu takımda çalışan herkes bu takımın çok iyi olması için çalışacağız ki sene sonunda kupalarla kutlama yapabilelim“ dedi.

Senin için hazırladığımız haberler