Avrupa Ligi | Fenerbahçe'de Vitor Pereira, Frankfurt beraberliğini değerlendirdi

17.09.2021 - 00:32 | Son Güncellenme: 17.09.2021 - 09:32

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Eintracht Frankfurt ile 1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, maç sonu açıklamalarda bulundu.

Avrupa Ligi | Fenerbahçe'de Vitor Pereira, Frankfurt beraberliğini değerlendirdi

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk maçında deplasmanda Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt ile 1 - 1 berabere kaldı. Sarı - lacivertlilerde teknik direktör Vitor Pereira, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. 

'Böylesine bir atmosferde oynamak kolay değil'

Takımın sergilediği futboldan memnun olduğunu dile getiren Pereira, ''Eminim Fenerbahçe taraftarları takımlarıyla gurur duyuyorlardır. Baskı kurduk, kendi oyunumuzu oynadık. Son dakikada kazanabilirdik. Takımımın oynadığı futboldan memnunum. Böylesine güçlü bir takıma karşı böylesine bir atmosferde oynamak kolay değil'' şeklinde konuştu. 

'Biz bir aileyiz penaltı kaçtığında da beraberiz'

Pelkas'ın maçın son dakikalarında kaçırdığı penaltı hakkında da konuşan Pereira, ''Çok çekişmeli bir gruptayız. Takımımın gerekli olan kalitesi ve hırsı var her maçta 3 puan için. Pelkas'ın o penaltıyı atacak özgüveni ve kalitesi var. Dünyanın en iyi futbolcuları da penaltı kaçırıyor. Biz bir aileyiz penaltı kaçtığında da beraberiz'' diyerek sözlerini noktaladı. 

'Mesut Özil çok iyi oynadı'

Vitor Pereira, Mesut Özil hakkında ise şu yorumu yaptı: "Temposu çok yoğun bir maçtı. Mesut da kondisyonunu attırmaya çalışıyor. Onun topa ihtiyacı var çünkü üretmeye, pas opsiyonlarını bulmaya çalışıyor. Bugünkü maç çok geçişli olduğu için onun adına kolay değildi. Ama yine de çok iyi oynadı. Topsuz oyunda ve defansta da iyiydi. Maçın her anında takımına yardın etmek istedi."

Pereira: 1 puan, 1 puandır

Portekizli çalıştırıcı ayrıca, "Tribünde bir taraftar olsaydım takımımla gurur duyardım. Son dakikada gol atabilirdik ama onlar da atabilirdi. Taraftarlar bugün son dakikaya kadar kimin kazanacağını bilemedi, ortada bir maçtı. Onların da şansı vardı. Deplasmanda aldığınız 1 puan, 1 puandır. Önümüzdeki maçta 3 puan için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.  

'Pelkas'ın penaltıyı atmasında sorun yok'

Fenerbahçe Teknik Direktörü, penaltıyı Dimitris Pelkas'ın kullanması konusunda gelen soru üzerine ise, "Penaltı sırasında ilk 2 penaltıcımız da oyunda yoktu. Pelkas'ın orada o sorumluluğu alması önemliydi. Onun atmasında benim için bir sorun yok" yanıtını verdi. 

Senin için hazırladığımız haberler