Vitor Pereira, Pelkas için kararını verdi!

25.11.2021 - 08:19 | Son Güncellenme: 25.11.2021 - 08:23

Fenerbahçe'de İrfan Can ve Mesut’un takıma katılması ve performans vermesinin ardından sıra Pelkas’a geldi.

Vitor Pereira, Pelkas için kararını verdi!

Sezon başından bu yana yıldızlarının çoğundan tam olarak verim alamayan sarı-lacivertlilerde İrfan Can ve Mesut’un takıma katılması ve performans vermesinin ardından sıra Pelkas’a geldi. Geçen sezonun en iyi oyuncularından olan futbolcu, yeni sezonda henüz istenen seviyede değil.

Olympiakos maçında 11'de olacak

Milliyet'in haberine göre; Pelkas’ı da kazanmak isteyen teknik direktör Pereira, bu çerçevede futbolcuyu Olympiakos maçında ilk 11’e koyacak. Portekizli teknik adam, yeni dönemle birlikte yetenekli oyuncuları daha çok bir arada kullanmayı planlıyor. İrfan, Mesut ve Pelkas’ın özellikle iç sahada oynatılması hedefleniyor.

4-3-3 ile devam

Sarı lacivertliler sezona 3-4-3 ile başlamış ancak istenen sonuçlar gelmeyince 3-5-2’ye dönmüştü. Bu sistemle de istenen alınmayınca derbide 4-3-3 sistemi ile sahaya çıkıldı. İstediği sonucu alan Fenerbahçe’nin bugünkü maçta da bu sistemle sahada olacağı kaydedildi.

Kaptan Mert Hakan çıkacak

Fenerbahçe’nin iki kaptanı Gustavo ve Mesut Özil’in sakatlığı nedeniyle bugün sahaya Mert Hakan Yandaş kaptan olarak çıkacak. Sarı-lacivertli futbolcu, Kayserispor ile oynanan karşılaşmada da takımda liderliği üstlenmişti.

Pelkas 11 maçta forma giydi

Sarı-lacivertlilerde geçen sezonun yıldızı olan Dimitris Pelkas, Vitor Pereira'nın göreve gelmesiyle birlikte formayı unuttu. Yunan yıldız bu sezon sadece 11 maçta şans bulabildi.
  

Sözleşmesi 2023'te bitecek

Güncel piyasa değeri 7 milyon euro civarında gösterilen Dimitris Pelkas'ın Fenerbahçe ile 2 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor. Tecrübeli futbolcu, kontratının sonuna kadar sarı-lacivertlilerde kalmak isterse 2023'e kadar 'çubuklu' formayı giyebilecek.

Senin için hazırladığımız haberler