Vitor Pereira'dan serzeniş: "Bu sorulardan yoruldum!"

20.10.2021 - 15:59 | Son Güncellenme: 20.10.2021 - 23:03

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Royal Antwerp maçı öncesi açıklamalar yaptı. Pereira, oyun formasyonu için ne dedi? İşte o sözler...

Vitor Pereira'dan serzeniş: "Bu sorulardan yoruldum!"

AJANSSPOR-HABER 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Royal Antwerp ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Pereira, rakipleri karşısında reaksiyon göstermeleri gerektiğini ifade etti. Portekizli çalıştırıcı, Türkiye'ye bahane üretmek için gelmediğini ve formasyonla ilgili sorulardan yorulduğunu dile getirdi. Detaylar haberde...

"Seviyelerin çok yakın olduğunu görüyoruz"

Öncelikle Antwerp maçı hakkında açıklama yapan Pereira, "İki takım için de çok önemli bir maç. 3 puan almak, bu gruptaki savaşı devam ettirmek için çok önemli. Yunanistan'da 2-1 kaybettiler, evlerinde Frankfurt'a 1-0 kaybettiler. Seviyelerin çok yakın olduğunu görüyoruz. Bizim için önemli bir maç" ifadelerini kullandı. 

"Kafamızdaki çipi değiştirmemiz gerekiyor"

Trabzonspor maçı sonrası kazanmaları gerektiğini vurgulayan Fenerbahçe'nin teknik patronu, "Futbol gerçekten zor bir iş. Kötü bir sonuç aldığımız zaman bir gün sonra yeni bir reaksiyon göstermemiz gerekiyor. Bir sonraki maçı düşünmemiz gerekiyor. Sonuçta son oynadığımız maçı değiştiremeyiz. Kafamızdaki çipi değiştirmemiz gerekiyor" diye konuştu. 

"Formasyonla ilgili sorulardan yoruldum"

Öte yandan Pereira, oyun formasyonuyla ilgili sorular için serzenişte bulundu. Fenerbahçe'nin teknik direktörü, "Formasyonla ilgili sorulardan yoruldum. Futbolda davranışlarınız önemlidir. Önemli olan defans ve hücumda oyuna sadık kalmak. Türkiye'ye bahaneler üretmek için gelmedim. Türkiye Ligi'nin mükemmel olmadığını biliyorum. Gittiğim hiçbir lig mükemmel değil. Geliştirmemiz gereken şeyler var. Hakemler de bunu yapmalı, kendilerini düzeltmeliler" dedi.

Daha fazla gol mesajı...

Fenerbahçe'nin oynadığı maçlarda az gol attığı yönündeki yorum üzerine de Portekizli, "Bu biraz diğer takımlara da bağlı. Bizim rakiplerimiz 10 kişi topun arkasında oluyor. Açık oynanan maçlarda gol atmak daha kolay. Çoğu takım kendi aralarında açık oynayıp bize karşı kapalı oynuyor. Bu bize saygı duyuyorlar. Seviyemizi artırmamız lazım. Çok fazla maç oynuyoruz. Bu anlamda seviyeyi yükseltmek ve bazı şeyleri düzeltmek kolay olmuyor. Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'nın daha fazla oynanması gündemde. Oyuncular da yorulabiliyor. Tabii ki daha fazla gol atmak istiyorum. Takımım da daha fazla gol atmak istiyor. Umarım ileride daha fazla gol atıp, az gol yeriz. Bunun için de fazla çalışmamız lazım" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler